Ebru Torun Bilik Davasına Devam Edildi - Son Dakika
Güncel

Ebru Torun Bilik Davasına Devam Edildi

Ebru Torun Bilik Davasına Devam Edildi

Ümraniye’de yengesi Ebru Torun Bilik’i öldürdüğü iddia edilen Servet Bilik’in ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

03.03.2015 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ümraniye'de yengesi Ebru Torun Bilik'i öldürdüğü iddia edilen Servet Bilik'in ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Ümraniye'de 17 Kasım 2013 tarihinde, yengesi Ebru Torun Bilik'i (26) bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Servet Bilik'in (21) davasında 5. duruşma, Anadolu Adalet Sarayı 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tanıkları dinleyen mahkeme, davayı ileri bir tarihe erteledi.

Dava öncesi adliye önünde toplanan kadınlar eylem yaptı. Özgecan Aslan ve Ebru Torun Bilik'in fotoğraflarını taşıyan kadın eylemciler, "Erkek adalet değil, gerçek adalet" pankartı açtı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Handan Özbilgen, artan kadın cinayetlerine dikkat çekerek, "Ebru Torun Bilik 15 ay önce kocası ve kocasının ailesi tarafından planlanan bıçak darbeleriyle katledildi. Ebru da kendisinden önce ve sonra katledilen tüm kadınlar gibi, erkekler tarafından katledilen kadınlardan sadece bir tanesi. Boşanma isteği her defasında ölüm tehditleriyle engellendi. Erkek yargı işbirliği son bulsun. Erkek yargı, erkeklerin söylediklerini dikkate alan tutumunu sürdürüyor. Bundan güç alan katil, iyi hal ve tahrik indiriminden yararlanmak için yalan beyanlarda ısrar ediyor" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ebru Torun Bilik Davasına Devam Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement