Ebru Torun Bilik'in Öldürülmesi Davası - Son Dakika
Güncel

Ebru Torun Bilik'in Öldürülmesi Davası

Ümraniye'de kardeşinin karısını bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanık Servet Bilik'in ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi Cinayetlere Karşı Acil Önlem Grubu, olayı ve duruşmanın güvenlik gerekçesiyle kapalı yapılmasını adliye önünde protesto etti.

11.12.2014 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ümraniye'de kardeşinin karısı Ebru Torun Bilik'i (26) bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanık Servet Bilik'in ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma, güvenlik gerekçesiyle kapalı yapıldı. Duruşmaya, izleyiciler ve basın mensupları alınmadı.

Cinayetlere Karşı Acil Önlem Grubu üyesi kadınlar ise olayı ve duruşmanın kapalı yapılmasını Anadolu Adliyesi C Blok girişinde protesto etti.

"Erkek adalet değil, gerçek adalet" yazılı pankart açan grup adına açıklama yapan Havva Çuştan, mahkeme heyetinin önceki celse güvenlik gerekçesiyle duruşmanın izleyicilere ve basına kapalı yapılmasına karar verdiğini hatırlatarak, "Katilin can güvenliğini sağlamaya yönelik bu tedbirler Ebru için alınmış olsaydı bugün yaşıyor olacaktı" dedi.

Ebru Torun Bilik'in annesi Makbule Torun, "Bir seneden fazla oldu. Buraya gelip gidiyoruz. Hakkımızı bulamıyoruz. Benim içim yanıyor. Benim kızım boşu boşuna öldü. Ne günahı vardı?" diye konuştu.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Ümraniye'de, 17 Kasım 2013'te kardeşinin eşi Ebru Torun Bilik'i öldürdüğü gerekçesiyle sanık Servet Bilik hakkında "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ebru Torun Bilik'in Öldürülmesi Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement