EBSO, Diyarbakır Heyetini Ağırladı - Son Dakika
Yerel

EBSO, Diyarbakır Heyetini Ağırladı

EBSO, Diyarbakır Heyetini Ağırladı

Ege Bölgesi Sanayi Odası bu yıl 83. kez düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarının onur konuğu kenti Diyarbakır heyetini ağırladı.

01.09.2014 23:10  Güncelleme: 23:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) bu yıl 83. Kez düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı' nın onur konuğu kenti Diyarbakır heyetini ağırladı. Diyarbakır Valisi M. Cahit Kıraç'ın başkanlık ettiği Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu üyesi Ebubekir Bal, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, meclis üyeleri ve Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 50 kişilik heyet EBSO üyesi işadamları ile bir araya geldi.

Açılış ve hoşgeldiniz konuşmasını EBSO Başkanı Ender Yorgancılar'ın yaptığı ziyarette Diyarbakır Valisi M. Cahit Kıraç da bir konuşma yaptı. 1 Eylül Dünya Barış Gününde Diyarbakır heyetini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Yorgancılar " Valimiz İzmir'de kaldığı 6 buçuk sene içinde kendini İzmir halkına sevdirmiş ve İzmir'in gelişmesine katkıda bulunmuştur. İnanıyorum ki Diyarbakır da Valimiz sayesinde gelişecek ve İzmir'le kardeş şehir olma yolunda büyük adımlar atacaktır. Biz sanayiciler, dört bir tarafımızda oluşan olumsuzluklara değil, üretime ve sanayileşmeye bakmalıyız. İzmir'e baktığımızda, İzmir'de yaşayan halkın yüzde 43'ü İzmirli yüzde 57'si ise diğer illerden gelip yerleşen halktan oluşuyor. İzmir'e sonradan gelip yerleşen insanlar da kısa zaman da bir İzmirli gibi İzmir'i sevmiş benimsemiş ve İzmirli gibi yaşamaya başlamıştır. Buda İzmir'in hoşgörüsü sevgisi ve sıcaklığı ile mümkün olmuştur. Kalkınmak, gelişmek ve 2023 hedeflerini yakalamak için huzur, diyalog içinde eşit şartlarda üretim imkanı sağlanmalıdır. Üretmek yoksa kalkınmak hayaldir" dedi.

Diyarbakır Valisi M. Cahit Kıraç, "83. Kez düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı' nın onur konuğu olmaktan mutluluk duyuyoruz İzmir halkına bizlere göstermiş oldukları sıcak ev sahipliği için teşekkür ediyorum. Bizim amacımız Diyarbakır ile İzmir arasındaki kardeşliği dostluğu daha fazla geliştirmektir. İki şehir de çok büyük tarihleri olan büyük medeniyetlere tanıklık etmiş güzide şehirlerimizdendir. Diyarbakır 6. Bölge teşvik grubunda ve bu bölgede yatırım yapacak firmalara-kişilere ciddi teşvik verilmesi anlamına geliyor. Diyarbakır'a bu teşvik ile yatırım arttı. Umuyorum ki İzmir ve Diyarbakır birlikte daha çok büyür ve gelişir" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel EBSO, Diyarbakır Heyetini Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement