EBSOV Kadınlar Birliği, 8 Mart'ı Kutladı - Son Dakika
Güncel

EBSOV Kadınlar Birliği, 8 Mart'ı Kutladı

EBSOV Kadınlar Birliği, 8 Mart\'ı Kutladı

Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı Kadınlar Birliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

06.03.2014 09:00  Güncelleme: 08:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kutlamaya katılan Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet eski Bakanı Işılay Saygın, aile içi şiddet ve küçük gelinlerin konuşulmadığı bir Türkiye özlemini dile getirdi. Saygın, "Karar alma mekanizmalarında kadınları göremiyoruz. Kadının Statüsü Genel Müdürü erkek. Son Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu düzenlemesi ile kadın oranı yüzde 37'den 3'e düştü. Toplumda, karar alma mekanizmalarında daha çok kadına ihtiyacımız var" dedi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı Kadınlar Birliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Gürsüt'ün sponsorluğunda EBSO Sanayiciler Kulübü'nde gerçekleşen kutlamaya Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet eski Bakanı Işılay Saygın, EBSO Meclis Başkan Yardımcısı Işın Yılmaz, Ege İş Kadınları Derneği Başkanı Betül Elmasoğlu, EBSO Meclis Üyesi Gülfem Perçin, EBSO Meclis Başkanı Salih Esen'in eşi Reyhan Esen, EBSOV Kadınlar Birliği üyesi sanayici eşleri ile konuklar katıldı.
EBSOV Kadınlar Birliği Başkanı İhsan Özduran, bölgenin en çok burs veren kurumu olan EBSOV'un düzenlediği etkinlik ve organizasyonlarla burs verdiği öğrenci sayısını artırmayı arzuladığını dile getirdi. Artan kadına şiddet ve küçük gelinlerin gölgesinde bir 8 Mart kutlaması gerçekleştirdiklerini kaydeden Erduran, "Kadına şiddetin, kız çocuklarının tamamının eğitildiği ve Baba Beni Okula Gönder kampanyalarının son bulması hedeflerine, artan kadın dayanışması ve kadının toplumda hak ettiği yeri alması ile ulaşabiliriz" dedi.

EBSO Meclis Başkan Yardımcısı Işın Yılmaz ise, toplumda kadının olması gereken yere gelebilmesi için çok çaba harcanması gerektiğini bildirdi. Yılmaz, EBSO'da 4 olan kadın meclis üye sayısının son seçimlerde 5'e yükseldiğini, ancak bu sayıyı yeterli görmediklerin belirterek, "Kadın dayanışmasını artırarak çok daha iyisini başarabiliriz" diye konuştu.

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet eski Bakanı Işılay Saygın, 1974 yılında 24 yaşında Buca Belediye Başkanı olarak siyasete atıldığını hatırlatarak, "Kadından belediye başkanı olur mu denilen bir ortamda efsane belediye başkanı oldum. 5 dönem milletvekilliği, 5 dönem bakanlık yaptım. Tüm bunları da kadınlar insan yerine konmazken yaptım" dedi.

100'ün üzerinde dernekle işbirliği

Saygın, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı döneminde ülke genelinde 100'ün üzerinde kadın derneği ile iletişime geçerek Kadına Şiddet Yasası'nı çıkardıklarını belirterek, "Yasayı çıkardık ama bu yasayı uygulayanlar, karar vericiler arasında kadınları göremiyoruz. Kadının Statüsü Genel Müdürü bile erkek. HSYK'daki son düzenleme ile yüzde 37 olan kadın üye sayısı yüzde 3'ü düştü. Toplumda, karar alma mekanizmalarında, hakimler, savcılar arasında daha fazla kadına ihtiyacımız var. Ancak o zaman aile içi şiddetin son bulduğu, çocuk gelinlerin konuşulmadığı, olmadığı günler olur" dedi.

Gecenin sponsoru Gürsüt firmasını temsilen firma ortaklarından Kosat Gürler'in eşi Semra Gürler, EBSOV Kadınlar Birliği'ne resimlerini bağışlayan EBSO Meclis Başkan Yardımcısı Hakkı Attaroğlu'nun eşi Şafak Attaroğlu ile öğretim üyesi Rezzan Duman'a Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet eski Bakanı Işılay Saygın ile EBSOV Kadınlar Birliği tarafından plaket takdim edildi. 200'ün üzerinde konuk, gecede kontrtenor Zahid Harmanlı'nın seslendirdiği şarkılarla eğlendi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel EBSOV Kadınlar Birliği, 8 Mart'ı Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement