Ecb Başkanı Draghi Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Ecb Başkanı Draghi Açıklaması

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, "ECB, özellikle İngiltere'deki AB referandumu sonrasında olabilecek tüm durumlara hazırlıklı." dedi.

21.06.2016 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, "ECB, özellikle İngiltere'deki AB referandumu sonrasında olabilecek tüm durumlara hazırlıklı." dedi.

Draghi, Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu'nun Ekonomik ve Parasal İşler Komitesi'nde konuştu.

Bu yıl başında Avro Bölgesi'nde ekonomik toparlanmanın hız kazandığını belirten Draghi, ekonomik iyileşmenin sağlam iç talep ve etkili para politikası önlemleriyle ılımlı olarak ilerlemesini beklediklerini söyledi.

Draghi, ECB'nin para politikasıyla ilgili, "İstikrar politikası uygulamasaydık, hem büyüme hem de enflasyon daha düşük seviyede olurdu." değerlendirmesinde bulundu

Fiyat istikrarını yakından takip etmeye devam ettiklerine dikkati çeken Draghi, "Hedefimize ulaşmak için gerek olduğu takdirde elimizdeki tüm enstrümanlarla müdahale etmeye hazırız. ECB, özellikle İngiltere'deki AB referandumu sonrasında olabilecek tüm durumlara hazırlıklı." diye konuştu.

Draghi, Haziran 2016 makro-ekonomik projeksiyonlarına göre, Avro Bölgesi'nde yıllık reel GSYH'nın bu yıl yüzde 1,6 oranında sonraki iki yılda da yüzde 1,7 oranında artmasını beklediklerini kaydetti.

Avro Bölgesi'nde enflasyon dinamiklerinin oldukça düşük olmaya devam ettiğini belirten Draghi, mayıs enflasyonunun negatif olduğunu bu durumun önümüzdeki aylarda da benzer düşük seviyelerde gerçekleşmesini beklediğini söyledi.

Draghi, düşük petrol fiyatlarının yıllık enflasyon oranını aşağı çekmeye devam ettiğini anımsatarak, tahminlerine göre enflasyonun 2016 sonuna doğru toparlanmasını beklediklerini, enflasyondaki artışın devam ederek 2017'de yüzde 1,3'e, 2018'de yüzde 1,6'ya çıkmasını beklediklerini ifade etti.

ECB'nin aldığı tedbirler nedeniyle ekonomik toparlanmanın daha sağlam bir şekilde devam ettiğini anlatan Draghi, enflasyonu yüzde 2'ye yakın bir seviyeye çıkarmak için gerekli koşulların sağlanmasının önemli olduğunu söyledi.

Draghi, tüketicilerin halen düşük petrol fiyatları ve artan istihdam beklentilerinden faydalandığına dikkati çekerek, yatırımların yüksek şirket karlarıyla ve olumlu finansman koşullarıyla yukarı çıktığını ifade etti.

Birleşik Krallık'ta AB referandumu 23 Haziran Perşembe günü yapılacak ve halka "Birleşik Krallık AB üyesi olarak kalmalı mı yoksa AB'den ayrılmalı mı?" sorusu yöneltilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ecb Başkanı Draghi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement