Eceabat Encümen Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Eceabat Encümen Toplantısı Yapıldı

Gelibolu Yarımadası Gelibolu, Eceabat ve Gökçeada Turizm Altyapı ve Hizmet Birliği aylık olağan encümen toplantısı yapıldı.

25.01.2016 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gelibolu Yarımadası Gelibolu, Eceabat ve Gökçeada Turizm Altyapı ve Hizmet Birliği aylık olağan encümen toplantısı yapıldı.

Birlik Başkanı Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin'nin şehir dışında bulunması nedeniyle katılamadığı toplantıya Gelibolu Yarımadası Gelibolu, Eceabat ve Gökçeada Turizm Altyapı ve Hizmet Birliği Müdürü Nadir Kaplan, Çanakkale Turistik Otel İşletmecileri ve Yatırımcıları Birliği Derneği (ÇATOD) Başkanı Kemal Pazarbaşı, encümen üyeleri ile muhtarlar katıldı.

Eceabat'ta bir otelde yapılan toplantıda 11-13 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek olan Sofya Turizm Fuarı'nda yapılacak etkinlik konuları görüşüldü.

Birlik Müdürü Nadir Kaptan, burada yaptığı konuşmada, yatırım faaliyetleri için ihtiyaç listesi hazırladıklarını belirterek, "Muhtarlıklar ve köylerde ihtiyaçlar doğrultusunda yaklaşık 2 yıllık süreçte gerçekleştirilebilecek yatırımların ihtiyaçlarının bir listesini istedik. Birlik imkanları ölçüsünde değerlendirilip ilgili kuruluş, bakanlıklar ve yatırımcı kuruluşlara bu raporları aktarmayı düşünüyoruz" dedi.

ÇATOD Başkanı Kemal Pazarbaşı ise 2016 yılının turizm açısından kötü başladığını söyledi.Ülkenin ve özellikle Gelibolu Yarımadası'nın turizme aç olduğunu ifade eden Pazarbaşı, "Bugün Fransa'ya Paris'e sadece 77 milyon insan giderken, kültür varlıklarının hazinelerinin hatta ilk medeniyetin temellerinin atıldığı Anadolu topraklarına 40 milyon insan getirebiliyoruz. Dünyada ki turizm hareketinin 1 miyar 200 milyon kişi olduğunu düşünürsek daha kat edeceğimiz çok yol var. Onun için geleceğimiz tarım ile birlikte turizm ile olacaktır" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eceabat Encümen Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement