Eczacıbaşı Yapı'dan, "Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği" Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Eczacıbaşı Yapı'dan, "Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği" Açıklaması

Eczacıbaşı Yapı\'dan, "Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği" Açıklaması

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Sanayi ve Ticaret AŞ'nin, "Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği gereği yapılacak işlemlere ilişkin Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) Başkanlığı'na gönderdiği yazı, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlandı.

25.07.2014 23:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Sanayi ve Ticaret AŞ'nin, "Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği gereği yapılacak işlemlere ilişkin Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) Başkanlığı'na gönderdiği yazı, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlandı.

Açıklamada, hakim ortaklar Eczacıbaşı Holding AŞ, Eczacıbaşı Yatırım Holding Ortaklığı AŞ ve İntema İnşaat ve Tesisat Malzemeleri Yatırım ve Pazarlama Ticaret AŞ'nin şirkete başvurarak Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) "Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği"nin ilgili maddeleri hükmünce diğer ortakların ortaklıktan çıkarma hakkını kullanmak istedikleri hatırlatıldı.

Tebliğ hükümleri çerçevesinde hakim ortakların başvurularının incelendiği ve bugünkü Yönetim Kurulu'nda bazı kararların alındığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu kapsamda hakim ortaklarımızca, diğer ortakları ortaklıktan çıkartmak için  1,00 TL nominal değerli pay için 4,6140 TL olarak tespit edilen "ECYAP" beher pay bedelinin, Tebliğ'in 7. maddesi gereği Hakim Ortağımızın ek pay alımını kamuya açıkladığı tarih olan 14 Temmuz 2014'ten önceki 30 gün içinde BİST'de oluşan ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalaması olduğu ve doğru hesaplandığı sonucuna varılmıştır.

Bu hususlar dikkate alınarak; hakim ortaklarımızın Tebliğ düzenlemeleri kapsamında talepleri olan, Kuruluşumuzun toplam 3.582.403,39 TL nominal değerli 358.240.339 adet payına sahip diğer ortaklarının ortaklıktan çıkartılması, bu payların yukardaki tabloda belirtilen tutarlarda hakim ortaklar olarak kendilerine verilmesi ve Kuruluşumuzun Sermaye Piyasası Kanunu kapsamından çıkartılması için Sermaye Piyasası Kurulu'nun onayına başvurulmasına ve diğer ortakların ortaklıktan çıkartılması için Tebliğ uyarınca gereken işlemlerin tamamlanmasına karar verilmiştir."

Açıklamaya göre, eş zamanlı olarak Kuruluş paylarının Borsa İstanbul (BİST) kotundan çıkartılması için BİST'e başvuru yapılması da kararlaştırıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eczacıbaşı Yapı'dan, 'Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement