Edesob Başkanı İnağ Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Edesob Başkanı İnağ Açıklaması

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Emin İnağ, Bazı Kamu Alacaklılarının Yapılandırılmasına Dair Kanun'un yürürlüğe girdiğini bildirdi.

22.08.2016 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Emin İnağ, Bazı Kamu Alacaklılarının Yapılandırılmasına Dair Kanun'un yürürlüğe girdiğini bildirdi.

İnağ, yaptığı yazılı açıklamada, özellikle son yıllarda piyasalarda yaşanan sıkıntılar sebebi ile esnaf ve sanatkarların zor duruma düştüğünü belirtti.

Esnafın zor günler geçirdiğini aktaran İnağ, şöyle devam etti:

"Bu zor günlerde esnaflarımız kamuya olan ödemelerini yapmakta zorlanmakta ve hatta yapamamaktaydılar. Konfederasyonumuz ile yaptığımız çalışmalar ve ısrarlı taleplerimiz sonucu Hükümetimiz esnaf ve sanatkarlarımızın kamuya olan borçlarını yeniden yapılandırma karar aldı. Bazı Kamu Alacaklılarının Yapılandırılmasına Dair Kanun yürürlüğe girdi. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6735 Sayılı Kanun ile borç yapılandırmasının yanı sıra, geçmiş dönemler için matrah artırımı, yurt içi ve yurt dışı varlıkların milli ekonomiye kazandırılması, işletmelerde stok, kasa ve alacaklar hesaplarının düzeltilmesi konusunda düzenlemeler de yer almaktadır."

Yapılandırma ile esnaf ve sanatkarların Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve belediyeler ile 6183 Sayılı Kanun kapsamında tahsil yapan diğer kamu kurumlarına olan borçlarının yapılandırılacağını ifade eden İnağ, şunları kaydetti:

"Vergi, resim ve harçlar ile vergi cezaları, gecikme faizleri ve gecikme zamları, gümrük vergileri ile bu vergilerden doğan idari para cezaları, faizi, gecikme faizi ve gecikme zamları, SGK primleri ve cezaları, 6552 sayılı kanun ile yapılandırılmış ancak ödenememesi sonucu yapılandırılması bozulan borçlar 6735 Sayılı Kanun kapsamına girmektedir. Yapılandırma kapsamına giren borç asıllarında bir indirim yapılmamaktadır. Ancak, bu borç asıllarına uygulanan gecikme cezası, gecikme faizi ve gecikme zamları ile vergi cezaları silinecek bunun yerine, enflasyon (yurt içi ÜFE) oranında daha düşük bir güncelleme faizi hesaplanacak, yapılandırılan borç toplamı peşin veya ayda bir olmak üzere 18 eşit taksitle toplam 36 ayda ödenecektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Edesob Başkanı İnağ Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement