Edirne Bakan Güllüce: Türkiye, Sanayide 200 Yıl Geç Kalmış - Son Dakika
Güncel

Edirne Bakan Güllüce: Türkiye, Sanayide 200 Yıl Geç Kalmış

Edirne Bakan Güllüce: Türkiye, Sanayide 200 Yıl Geç Kalmış

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye'nin sanayi de 200 yıl geride kaldığını belirterek, 'Ben Türkiye'nin 200 yıl ıskalama geçirdiğini düşünüyorum.

23.12.2014 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye'nin sanayi de 200 yıl geride kaldığını belirterek, 'Ben Türkiye'nin 200 yıl ıskalama geçirdiğini düşünüyorum. 200 yıldır birçok alanda ıskalamışız biz. Sanayi devriminde ve birçok alanda geç kalmışız. Yani bugün mü sanayinin temellerini atmalıydık' Bugüne mi kalmalıydı bu? Çok önceden olabilmeliydiö dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, çeşitli programlara katılmak üzere Edirne'ye geldi. Bakan Güllüce, Meriç Nehri kenarında Edirne'nin yanı sıra Tekirdağ, Kırklareli ve Çanakkale'den gelen Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri ve belediye temsilcilerinin yer aldığı bölge değerlendirme toplantısına katıldı. Burada Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan tarafından karşılanan Bakan Güllüce, toplantının soru-cevap bölümünün ardından enerji üretimine yönelik tepkilere değindi. Çevre ve teknoloji dengesini kurmaya çalıştıklarını ifade eden Bakan İdris Güllüce, sanayi ile enerji için yapılan eleştirilerek karşılık, hem çevreyi düşündüklerini hem enerji yatırımları yaptıklarını söyledi. Güllüce, 'Enerji üretimi ve sanayi olmasın diyorlar. İyi güzel sanayi de olmasın da bırakın sanayiyi, ileri teknoloji de bile geç kaldığımızı düşünüyoruz. Sanayide zaten geride kalmışız. Ben Türkiye'nin 200 yıl ıskalama geçirdiğini düşünüyorum. 200 yıldır bir çok alanda ıskalamışız biz. Sanayi devriminde ve bir çok alanda geç kalmışız. Yani bugün mü sanayinin temellerini atmalıydık' Bugüne mi kalmalıydı bu? Çok önceden olabilmeliydi. Olmamış, ben geçmişteki yöneticileri de kınamak için söylemiyorum. Ama bugün biz bugün hızla sanayileşmek zorunda değil miyiz? Ben hiçbir zaman batı hayranı olmamış bir insanım. Allah da hiç kimseyi, kendi milletinin dışında başka bir millete hayran etmesin. Hayran olacak bir millet varsa, kendi milletimdir. Ben dünyada çok ülke gezdim. Bakıyorsunuz yağmur yağıyor. Bir dakika sonra yağmur kesilince, sanki yağmamış gibi oluyor. Bizde denize 20 metre mesafede sudan araba geçmiyor. Bir sıkıntı var bizde o zamanö diye konuştu.

VALİ ŞAHİN'İ ZİYARET ETTİ

Değerlendirme toplantısının ardından Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in makamında ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İl Özel İdaresi'ne köylerde kullanılmak üzere 5 çöp kamyonu ile 300 konteyner hediye edeceklerini söyledi. Türkiye'nin kirletmeden kalkınmayı başaran bir ülke olduğunu ifade eden Bakan Güllüce, 'Gelişmiş ülkeler, dünyayı tükettikten, sevgiyi, muhabbeti, dostluğu, insanlığı, oksijeni, suyu, havayı kirlettikten sonra akılları başına geldi. Türkiye böyle değil. Türkiye, dünyayı kirletmeden kalkınmayı başarmakta olan bir ülke. Biz ortalama yüzde 4-6 kalkınıyoruz ama tabiata zarar vermeden nasıl kalkınırız diye özen gösteriyoruz. Sürdürülebilir kalkınmayı en iyi şekilde uygulayan bir ülkeyizö dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne Bakan Güllüce: Türkiye, Sanayide 200 Yıl Geç Kalmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement