Edirne Bakan Soylu'dan Baykal'a: Biz Gereğini Yerine Getirdik Zaten - Son Dakika
Güncel

Edirne Bakan Soylu'dan Baykal'a: Biz Gereğini Yerine Getirdik Zaten

Bakan Soylu'dan Baykal'a: Biz gereğini yerine getirdik zaten (2)SOYLU: 'KANDİL, EVET ÇIKARSA BİTERİZ' DİYORİçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tekirdağ'ın Çorlu ve Kapaklı İlçesi'ndeki mitinglerinin ardından helikopterle Edirne'ye geldi.

19.03.2017 22:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Soylu'dan Baykal'a: Biz gereğini yerine getirdik zaten (2)

SOYLU: 'KANDİL, EVET ÇIKARSA BİTERİZ' DİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tekirdağ'ın Çorlu ve Kapaklı İlçesi'ndeki mitinglerinin ardından helikopterle Edirne'ye geldi. Partisinin trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi'ndeki mitinge katılan Bakan Soylu, Türkiye'de hükümet sistemi problemi olduğunu ifade ederek yeni Anayasa desteği için MHP lideri Devlet Bahçeli'ye teşekkür etti. Soylu, 'Bu ülkede bir siyasi hükümet sistemi problemi olduğu apaçık ortada. Biz MHP ile bir araya geldik, Devlet Bahçeli beye teşekkür ediyoruz. MHP'nin anlayışına teşekkür ediyoruz. Milletimizin önüne bir teklif getirdik. Uzun zamandır milletimizi, sıkıntıya sokan, darbe üreten, baba ile oğlu birbirine düşüren bu sistemden beraber kurtulalım. Vatandaşımıza getirdik, biz MHP ile uzlaştık da Kılıçdaroğlu kimle uzlaştı' PKK, FETÖ ile uzlaştı. Hani HDP'liler diyordu ya 'sırtımızı PKK'ya dayadık. Bu da diyor ki 'Hollanda ve Almanya'ya dayadım'. Onlarla beraber uzlaştılar' dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu sabah Kandil'e ilişkin istihbarat raporları geldiğini ifade ederek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu eleştirdi ve sözlerini söyle sürdürdü:

'Biz terörle mücadele etmiyor muyuz' Bugün Lice'de evlatlarımız, bizim aslanlarımız büyük bir mücadele ortaya koydular. 5 Mart'tan beri orada her dağ, taş her yeri arıyorlar. O afra satanlar, tafra satanlar neredeler. Cudi, Lice'de, Tendürek'te bu ülkenin her noktasında bizim evlatlarımız fellik fellik teröristleri arıyorlar. Onlarda sıçan gibi kaçıyorlar. Şimdi İçişleri Bakanı mıyım değil mi? Her yeri takip etme mecburiyetimdeyim, terör ne diyor, ne anlatıyor. Kandil diyor ki daha bu sabah Karaman'dan gelirken, istihbarat raporlarını okudum. Kandil diyor ki 'Eğer evet çıkarsa biz bittik' diyor. Peki şunu söylemek istiyorum. Sayın Kılıçdaroğlu, CHP'li kardeşlerime söylemek istiyorum. CHP'li kardeşlerime Kılıçdaroğlu'nu şikayet etmek istiyorum. Orada terörle mücadele etmek isteyen evlatlarımıza adına şikayet etmek istiyorum. Niye sen PKK'ya, FETÖ'ye can suyu vermeye çalışıyorsun. Bunu bize bir izah et.?

Geçen 60 teröristin etkisiz hale getirildiğini anlatan Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu teröre destek vermekle suçladı. CHP'lilere Kılıçdaroğlu'nun peşinden gitmemeleri gerektiğini anlatan Soylu, 'Edirneliler 7 Haziran'da Ak Parti hükümeti kuramadı. Hükümeti CHP kurdu, bunlarda dışarıdan destekledi. Pozisyon öyle değimliydi' Peki bizim evlatlarımız bu mücadeleyi yaparlarken, dışarıdan destekleyen içerde olan HDP bu operasyonu bitir dediği andan itibaren bugün kol kola yürüdükleri ne yaparlar? Bizim memleketimizin hali ne olur. Siyaset yaparsın, belediye başkanı olursun, meclis üyesi olursun, milletvekili olursun. Elbette ki demokrasi içerisinde her şeyi yaparsın ama ülkenin beka ile ilgili meselesi olur, terörle ilgili meselesi olur da sen PKK ile kol kola girip ona can suyu taşımaya çalışırsan, bu millet sana bunun hesabını sorar. CHP'li kardeşlerime söylemek istiyorum. Bunun gösterdiği yoldan ne olur gitmeyin. Ülkemiz için gitmeyin, milletiniz için gitmeyin. Doğru bir yol değildir? şeklinde konuştu.

Ezan nedeniyle konuşmasına bir süre ara veren Bakan Soylu, Edirne'den referandumda sürpriz bir patlama beklediklerini de sözlerine ekledi. Soylu ve beraberindeki partililerle akşam yemeği için Meriç nehri kenarındaki Lalezar restorana geçti.

Edirne Bakan Soylu\'dan Baykal\'a: Biz Gereğini Yerine Getirdik Zaten
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne Bakan Soylu'dan Baykal'a: Biz Gereğini Yerine Getirdik Zaten - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement