Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Açıklaması

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Açıklaması

Edirne’nin CHP’li belediye başkanı Recep Gürkan, Türkiye gündeminde hakkında çıkan ‘Saray’a giden ilk CHP’li’ manşetli haberleri değerlendirdi.

15.07.2015 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'nin CHP'li belediye başkanı Recep Gürkan, Türkiye gündeminde hakkında çıkan 'Saray'a giden ilk CHP'li' manşetli haberleri değerlendirdi. Gürkan, "Ben tecrübeli bir siyasetçiyim, herhalde böyle bir randevuya, genel başkanıma önceden haber vermeden gideceğim düşünülemez" dedi.

Edirne Belediye Başkanı olarak 654 yıllık bir geleneği temsil ettiğini vurgulayan Gürkan, "Genel Başkanımın da ifadesiyle 'gereği neyse' onu yaptım" ifadelerini kullandı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, meclis toplantı salonunda gerçekleştirdiği basın toplantısında, geçtiğimiz gün Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ile birlikte Kırkpınar Güreşleri daveti için gittikleri temasları değerlendirdi. Aynı gün içerisinde başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere bakan ve bürokrat seviyesinde birçok ismi davet etmek üzere ziyaret ettiklerini söyleyen Gürkan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın tarihi Kırkpınar Güreşleri'ne gelişinin kesinleştiğini kaydetti.

Ziyaretlerde sadece Kırkpınar'ın konuşulmadığına vurgu yapan Başkan Gürkan, Edirne'yle ilgili projeler, çalışmalar ve gelecek planlarının da değerlendirildiğini belirterek, "Yoğun bir ziyaret trafiği oldu. Biz Edirne halkı adına Kırkpınar'a devlet yönetimi ve büyüklerini davet etmiş olduk. Ankara'daki ortamı biliyorsunuz. O anlamda bu yıl Kırkpınar'a kimlerin gelip gelmeyeceği belli değil. Kesinleşen tek isim var o da Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu duruma göre karar verecek, onu bize bildirecek. Onun dışındaki diğer devlet yöneticilerimiz de bilgi vereceklerini söylediler" dedi.

"GEREĞİ NEYSE ONU YAPTIM"

Başkent ziyaretinde önceki gün Türkiye gündemine de yansıyan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı ziyaret eden ilk CHP'li olmasını da değerlendiren Gürkan, "Ben tecrübeli bir partiliyim" diyerek, parti kurallarına bugüne kadar uyduğunu söyledi. Gürkan, "Dün sayın Cumhurbaşkanı ile randevumuz 17.00'daydı, sayın Genel Başkanımızla da randevumuz 13.30'daydı. Sabah 09.00 gibi bu haber çıktı. O haber çıktıktan saatler sonra önce sayın Genel Başkanımızı ziyaret ettik, sonra saat 17.00'da da sarayı ziyaret ettik. Ne demek istediğim anlaşılıyor herhalde. Siyasetçi olarak hesap vereceğim kurum partim, partimi temsilen de Genel Başkanım. Tabii ki olumlu ya da olumsuz eleştiriler olacaktır, saygı duyuyorum. Bunlara söyleyecek de bir şeyim yok. Ama ben Edirne Belediye Başkanı olarak bir tarafta partili kimliğim var ama bir tarafta da Belediye Başkanı kimliğim var. Belediye Başkanı olarak 654 yıllık bir geleneği temsil ettiğimi de hiçbir zaman unutmadım, unutmayacağım. Bu geleneğin Genel Başkanımın da ifadesiyle 'gereği neyse' onu yaptım ve yapmaya da devam edeceğim. Tecrübeli bir siyasetçiyim. Herhalde böyle bir randevu talebine, ziyarete yetkili kurumlarımdan ya da Genel Başkanıma önceden haber vermeden yapacağım düşünülemez" ifadelerini kullandı.

"SARAYI MEŞRULAŞTIRACAK KADAR GÜÇLÜ OLDUĞUMU ZANNETMİYORUM"

Bir gazetecinin "CHP, Cumhurbaşkanı külliyesini kaçak olarak gördü. Seçimi bunun üzerine kurdu? Şimdi Recep Gürkan bunu meşrulaştırmış mıdır?" sorusuna "Sarayı meşrulaştırdım mı? Valla o kadar büyük ve o kadar gücümün olduğunu zannetmiyorum açıkçası" şeklinde yanıt verdi.

ZİYARETLERE AĞA KATILAMADI

Ankara'da gerçekleştirdikleri davet ziyaretlerine 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Seyfettin Selim'in katılamadığına değinen Gürkan, ağanın özel bir durumu nedeniyle ziyaretlere iştirak edemediğini belirtti. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement