Edirne Bulgar Kilisesinde Paskalya Ayini - Son Dakika
Güncel

Edirne Bulgar Kilisesinde Paskalya Ayini

Edirne Bulgar Kilisesinde Paskalya Ayini

Hıristiyanlar için kutsal sayılan ve Hz. İsa'nın göğe yükselişi olarak kabul edilen Paskalya Bayramı için Edirne'deki Bulgar Sveti Georgi Kilisesi'nde ayin düzenlendi.

01.05.2016 01:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hıristiyanlar için kutsal sayılan ve Hz. İsa'nın göğe yükselişi olarak kabul edilen Paskalya Bayramı için Edirne'deki Bulgar Sveti Georgi Kilisesi'nde ayin düzenlendi.

Edirne'nin Kıyık semtinde bulunan kilisede çok sayıda Ortodoks'un katıldığı ayini kilise rahibi Aleksandır Çıkırık yönetti. Saatlerin gece yarısını göstermesinin ardından kilise çanı çaldı ve ayin başladı. Ayine Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosu Vasil Vılçev'in yanı sıra katılan yaklaşık 50 kişi, ellerindeki mum ve tütsülerle kilise çevresinde dualar eşliğinde dolaştı. Ayin, İncil'den okunan dualarla sona erdi.

Ayinin ardından rahip Çıkırık, katılımcılara renk renk boyanmış Paskalya yumurtası ve Paskalya çöreği dağıttı. Hz. İsa'nın göğe yükselişinin dualarla kutlandığını ifade eden Sveti Georgi Kilisesi rahibi Aleksandır Çıkırık, "Tüm katılanlara tanrı huzur ve sağlık versin. Bugünün anlamı Hz. İsa'nın 3 gün çarmığa gerilmesinden sonra melekler tarafından mezarı açılarak göğe yükselişinin sembolü olarak kilise etrafında dolaştık. Saat tam 24.00'da da göğe yükseldiği için 'İsa ölülerden dirildi, gerçekten dirildi' dedik. Müslümanlar nasıl 'selamın aleyküm, aleyküm selam' diye selamlaşıyorlar. Ortadokslarda 40 gün boyunca birbirleriyle böyle selamlaşıyor. Bütün katılanlara teşekkür ederim. Nice mutlu bayramlar dilerim" dedi.

- Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne Bulgar Kilisesinde Paskalya Ayini - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement