Edirne - Chp?li Öztürk Yılmaz: Kanun Hükmündeki Kararnamelere İtiraz Edeceğiz - Son Dakika
Güncel

Edirne - Chp?li Öztürk Yılmaz: Kanun Hükmündeki Kararnamelere İtiraz Edeceğiz

Edirne - Chp?li Öztürk Yılmaz: Kanun Hükmündeki Kararnamelere İtiraz Edeceğiz

CHP'li Öztürk Yılmaz: Kanun hükmündeki kararnamelere itiraz edeceğizCHP Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler sorumlusu Öztürk Yılmaz, Türkiye'nin kanun hükmündeki kararnameler ile yönetildiğini ifade ederek, "Olağanüstü hal süresinin ötesine taşan uygulamalar, daha sonraki dönemi de şekillendiren uygulamalar Anayasa'ya aykırıdır ve biz bunlara itiraz edeceğiz" dedi.

08.09.2016 22:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'li Öztürk Yılmaz: Kanun hükmündeki kararnamelere itiraz edeceğiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler sorumlusu Öztürk Yılmaz, Türkiye'nin kanun hükmündeki kararnameler ile yönetildiğini ifade ederek, "Olağanüstü hal süresinin ötesine taşan uygulamalar, daha sonraki dönemi de şekillendiren uygulamalar Anayasa'ya aykırıdır ve biz bunlara itiraz edeceğiz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler sorumlusu Öztürk Yılmaz, partisinin Edirne İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Partililerle sohbet eden Yılmaz daha sonra gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz askeri darbe girişiminin ardından binlerce kişinin doğru dürüst soruşturma, kovuşturma geçirmeden belli istihbari raporlarla görevlerine son verildiğini söyledi. AK Parti hükümetinin Atatürkçü çizgisinden ayrıldığı için 'duvara tosladığını' öne süren CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz şöyle konuştu:

"Türkiye'de 12 Eylül'den daha sert idari kararlar alınıyor. Binlerce insan doğru dürüst soruşturma, kovuşturma geçirmeden, belli istihbari raporlarla görevlerine son veriliyor. Bu sayı her geçen gün artıyor. Biz bu darbe girişimine katılmış olanların en sert şekilde cezalandırılmasını, bunların zaten hukuk önünde hesap vermesini destekliyoruz. Bununla birlikte kurunun yanında yaşın da yanması gibi bir durumla karşı karşıyayız."

'AKP ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCEDEN UZAKLAŞTI, DUVARA TOSLADI'

AK Parti'nin Atatürkçü düşünceden uzaklaşması ve devleti cemaatlere açması nedeniyle duvara tosladığını savunan Öztüark Yılmaz, "Bu ikisinin geri gelmesi, devletin esasen bundan sonra içerden bir tehditle hedef alınmasını engelleyebilir. Bu konuda bir çabanın olmadığını da üzülerek görüyoruz" diye konuştu.

'CHP, KHK'LARA İTİRAZ EDECEK'

Gazetecilerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kanun hükmündeki kararnamelere yönelik 'AİHM? söylemini sorması üzerine Öztürk Yılmaz, itiraz hazırlığı içerisinde olduklarını ifade ederek şunları anlattı:

"Şimdi Kanun Hükmündeki Kararnameler, olağanüstü hal durumunu kapsamak zorundadır. Eğer KHK'nın etkisi olağanüstü hal durumunu aşıyorsa, etki açısından aşıyor ise örneğin ordunun, mahkemelerin yeniden yapılandırılması Kanun Hükmündeki Kararnamelerle OHAL bittikten sonra da o yapılanma devam ediyorsa, bu Anayasa'nın içtihatlarına aykırı. Biz şimdi bunlarla ilgili hazırlık yapıyoruz. Olağanüstü hal süresinin ötesine taşan uygulamalar, daha sonraki dönemi de şekillendiren uygulamalar Anayasa'ya aykırıdır ve biz bunlara itiraz edeceğiz."

Basın toplantısına Yılmaz'ın yanı sıra CHP Edirne milletvekilleri Erdin Bircan ile Okan Gaytancıoğlu, CHP Edirne il Başkanı Fevzi Pekcanlı ve Edirne Belediyesi Başkan Yardımcısı ve CHP Edirne İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Gegeoğlu katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne - Chp?li Öztürk Yılmaz: Kanun Hükmündeki Kararnamelere İtiraz Edeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement