Edirne'de 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Edirne'de 23 Nisan Coşkusu

Edirne\'de 23 Nisan Coşkusu

TBMM'nin açılışının 94'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Edirne'de coşkuyla kutlandı.

23.04.2014 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM'nin açılışının 94'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Edirne'de coşkuyla kutlandı.

Atatürk Anıtı'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenler, daha sonra Selimiye Meydanı'nda devam etti. Edirne'de bu yıl 5'incisi düzenlenen Balkan Çocuk Şenliği kapsamında Edirne'ye gelen Yunan, Bulgar, Rumen, Sırp, Arnavut ve Makedon öğrenciler de 23 Nisan coşkusuna ortak oldu.

Tören alanında günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, 23 Nisan'ın barış dolu aydınlık için bir çağrı olduğunu belirtti. Özcan, savrulan küllerimizden yeniden bir doğuş olduğunu dile getirerek, "Umudun umuda, yoklukların varlığa, güçlüklerin başarıya, karanlığın ışığa dönüştüğü bir dönüm noktasıdır. Sevgili çocuklar unutulmamalıdır ki bugünün gençleri, yetişkinleri dünün çocuklarıydı. Yarının gençleri yetişkinleri yarının çocuklarıdır. Malazgirt'te Bizans'ı bozguna uğratarak, Türk tarihinin akışını değiştiren ulu hakan Alparslan da bir zamanlar çocuktu. Osmanlı Devleti'nin kurucusu büyük devlet adamı Osman Gazi de bir zamanlar çocuktu. Çağ açıp çağ kapatan, hiçbir milletin başaramadığı Konstantin'i İstanbul yapan, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in övgüsüne mahzar olan genç padişah Fatih Sultan Mehmet de bir zamanlar çocuktu. Yunus Emre'ler, Mevlana'lar, Hacı Bektaş'lar da bir zamanlar çocuktu. Bu vatanın önderi büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk de bir zamanlar çocuktu. Sevgili çocuklar sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizlerin başarılı, sağlıklı, huzurlu ve mutlu olmanızı istiyoruz" dedi.

Özcan'ın konuşmasının ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilk ve ortaokullar arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Atatürk Anıtı önünde sonlanan program Selimiye Meydanı'nda devam etti. Atatürk Anıtı önünde Belediye Bandosu eşliğinde oluşturulan kortej, Selimiye Meydanı'na yürüdü. Selimiye Meydanı'nda halk oyunları gösterileri ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Jimnastik Okulu'nun sergilediği gösteri büyük alkış aldı.

Törene, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan'ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Gençlik Spor Müdürü Serhat Ocak, İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Edirne'de 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement