Edirne'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'na 'Mehmetçik' Damga Vurdu - Son Dakika
Güncel

Edirne'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'na 'Mehmetçik' Damga Vurdu

Edirne\'de 30 Ağustos Zafer Bayramı\'na \'Mehmetçik\' Damga Vurdu

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93. yıl dönümü Edirne’de coşkuyla kutlandı.

30.08.2015 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. yıl dönümü Edirne'de coşkuyla kutlandı. Törene askeri birliklerin marşları damga vurdu. Askerlerin hep bir ağızdan gür bir sesle söyledikleri, 'Akan kan, bayrak için' dizeleri vatandaşlara duygusal anlar yaşattı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Edirne'de saat 09.50'de Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı'nın tören alanına gelmesiyle başladı. Çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Şahin, makamında tebrikleri kabul etti.

Talatpaşa Bulvarı'nda devam eden programda protokol üyeleri, askeri tören aracıyla halkı selamladı. İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Kurmay Binbaşı Ekrem Tekinaslan yaptı. Askeri yaya ve zırhlı birliklerin geçişinin ardından kutlama programı sona erdi.

MEHMETÇİK MARŞ SÖYLEDİ, VATANDAŞLAR DUYGUSAL ANLAR YAŞADI

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. yıl dönümünde kutlamalara 'Mehmetçik' damgasını vurdu. Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen çelenk sunma töreninin ardından geçişlerin yapılacağı caddeye giden askeri birliklerin hep bir ağızdan söylediği marşlar, bayramı izlemek için gelen vatandaşlara duygusal anlar yaşattı. Mehmetçik, 'Akan kan, bayrak için', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' ve 'Vatan sana canım feda' marşlarını gür bir sesle hep bir ağızdan söyleyince bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı. Ülke genelinde yaşanan terör olayları nedeniyle buruk bir sevinç yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar, askerler ile gurur duyduklarını belirtti.

VALİ ŞAHİN: "RESEPSİYONLAR, TERÖR OLAYLARI NEDENİYLE İPTAL EDİLDİ"

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, önceki gün kendilerine Türkiye genelinde tüm 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyon kutlamalarının iptal edildiği bilgisi ulaştığını hatırlatarak, "Resepsiyon iptal edildi ve doğru bir hareket yapıldı. Komutanımıza ve belediye başkanımıza danışarak birlikte hareket ettik ve resepsiyonu iptal etmiştik. Önceki gün gelen bir yazıyla da resepsiyonların iptal edildiğini sadece törenlerin, çelenk koyma ve resmi kabullerin yapılacağı ifade edildi. Biz de ona göre bugün bayramımızı icra ettik. Böylece Zafer Bayramı'nın 93. yıl dönümünü kutlamış olduk" şeklinde konuştu. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Edirne'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'na 'Mehmetçik' Damga Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement