Edirne'de Ağaç Budama Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Edirne'de Ağaç Budama Çalışmaları

Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü şehir merkezinde bulunan yaklaşık 900 ağaçta budama çalışması yaptı.

21.12.2014 16:07  Güncelleme: 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediyesi Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, ağaçların belli bir forma girmesi için ve biyolojik ömrünü tamamlayan ağaçların da halka zarar vermemesi için budama çalışmasını yaptıklarını belirtti.

Edirne Belediyesi, Orman Müdürlüğü ve Sivil Toplum Örgütleri Çevre Gönüllüleri Derneği ile bir komisyon kurduklarını belirten Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Park bahçeler birimimiz bu kış hazırlıkları sonbahardan sonra ağaçların çok uzun zamandır belli bir forma girmesi için ve gerçekten biyolojik ömrünü tamamlayan ağaçların da halka zarar vermemesi için gerekli çalışmaları yaptık. Biliyorsunuz Edirne'de çok şiddetli rüzgarlarda istemediğimiz nahoş durumlarla da karşılaştık. Şu an için Edirnemiz'in ana merkezin yolu olan bölgede şuan 900'e yakın ağacı formuna uygun bir şekilde budadık.Biyolojik ömrünü tamamlamış ve raporla özellikle Orman Müdürlüğü ve Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler birimi ve Çevre Gönüllüleri Derneği ile de işte biyolojik ömrünü tamamlamış doğaya halka zarar verebilecek olan ağaçlara da gerekli müdahaleler yaptı. Bu anlamda da 7/24 esasi ile çalışıyoruz ki gece özellikle halkı trafiği engellememek için 24.00'dan sonra da arkadaşlarımız budama işlemlerine devam ediyorlar" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'de Ağaç Budama Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement