Edirne'de Ağaçlar Yalancı Bahara Aldandı - Son Dakika
Ekonomi

Edirne'de Ağaçlar Yalancı Bahara Aldandı

Edirne\'de Ağaçlar Yalancı Bahara Aldandı

Ülke genelinde olduğu gibi havaların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Edirne’de de ağaçlar çiçek açtı.

17.02.2016 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülke genelinde olduğu gibi havaların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Edirne'de de ağaçlar çiçek açtı.

Şehrin dört bir yanında bulunan badem ağaçları çiçek açarken, kent merkezinde dereceler 20'yi gösterdi. Ağaçların bu mevsimde çiçek açmasının normal olmadığını belirten Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı Erdal Akgün, olayı yalancı bahar olarak nitelendirdi.

Yalancı baharın ağaçları da aldattığını belirten Ziraat Odası Meclis Başkanı Akgün, "Doğanın ve ağaçların aldanmamaları için daha bir buçuk ay bu sıcaklığın devam etmesi gerekir. Mart ayında kıra düşecek şekilde bir havanın olmaması gerekiyor ki bu yaşanan bir üretim kaybıdır. Edirne'nin meyveciliği çok olmasa da üreticilerimiz var. Bu üreticilerimizin kayıpları olabilir, biz Ziraat Odası olarak da gerekli uyarıları yapıyoruz. Bunlar bu işleri çok iyi bilen insanlar, yapabildikleri kadarıyla önlemleri var. Ama ben bir kez daha meyve üreticilerini uyararak, hava şartlarını iyi takip etsinler, 10-15 günlük hava raporları bizleri yanıltmıyor. Onları iyi takip ederek gerekli önlemleri alsınlar. Yani bunlar ağacı aldatan olaylar, özellikle badem ağaçları olmak üzere diğer meyve ağaçları da çiçek vermeye başladı. Bu yaşanan ekonomik kayıptır. Ailesinin ihtiyaçlarını karşılayanlar var. Hepimizin evinin önünde meyve ağacı vardır, bunlara da kayıp olarak bakıyoruz" dedi.

"BUĞDAY GÜÇLENİYOR"

Buğday açısından çok güzel bir hava olduğunu kaydeden Akgün, "Buğday ne kadar güçlü olursa o kadar iyidir. Bu havanın yani buğdaya eksisi yok artısı var. Buğday açısından son derece güzel şartlar oluştu ve devam ediyor. Buğdayımız kuvvetli oluyor diyebiliriz, ama meyve açısından aynı şeyleri söylemek mümkün değil diyorum" şeklinde konuştu. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Edirne'de Ağaçlar Yalancı Bahara Aldandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement