Edirne'de Atatürk Mozaik Resminin Açılışı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Edirne'de Atatürk Mozaik Resminin Açılışı Yapıldı

Edirne\'de Atatürk Mozaik Resminin Açılışı Yapıldı

Edirne'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde Atatürk Mozaik Resminin açılışı yapıldı.

30.08.2014 16:19  Güncelleme: 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde 'Atatürk Mozaik Resmi'nin açılışı yapıldı.

Edirne Saraçlar Caddesi'nde düzenlenen açılış programına, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ'un yanı sıra çok sayıda kamu ve kurum il müdürleri ile vatandaş katıldı.

ŞAHİN: "ATATÜRK OLMASAYDI, KİM BİLİR KİMLERDEN İZİN ALIP KONUŞACAKTIK"

Atatürk'ün Mozaik Resmi'nin açılışında konuşan Vali Dursun Ali Şahin, "Eğer Atatürk, eğer bu yüce insan olmasaydı, biz bugün burada konuşabilir miydik? Kim bilir kimlerden izin alıp da konuşacaktık. O bakımdan diyorum ki, 'Ne mutlu Türk'üm diyene.', 'Ne mutlu Atatürk'ün izinden gidenlere'" dedi.

GÜRKAN: "SANATÇILAR İÇİN EN ZOR İŞ ATATÜRK'Ü RESMETMEK, NAKŞETMEK"

Belediye Başkanı Recep Gürkan da 30 Ağustos gibi önemli bir günde Edirne Belediyesi olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e olan bağlılığı ifade etmek için mozaik Atatürk resmini yaptıklarını söyledi.

Gürkan, güzel bir çalışma olduğunu ancak her sanat eserinde olduğu gibi beğenenin de beğenmeyenin de olacağına değinerek, "Belki de sanatçılar için en zor ama en zor çalışma Atatürk'ü resmetmek, nakşetmek. Çünkü yapmaya çalıştıkları eser sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının değil bütün dünya yurttaşlarının hayranlıkla, gururla ve onurla izledikleri dünyanın gelmiş geçmiş en muhteşem en büyük devlet adamının eseri. O yüzden sanatçılarımızı da mazur görmek lazım çünkü Atatürk'ü resmetmek, işlemek kolay bir şey değil" şeklinde konuştu.

İYİYİZ: "ESERİMDE BANA DESTEK OLAN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Edirneli fotoğraf ve mozaik sanatçısı Serdar İyiyiz ise Atatürk'ün mozaik resmi ile ilgili çalışmasından bilgiler vererek, "Eserimin boyutları, 3,5 metreye 4 metre. Bu çalışmayı 5 ayda yaptım. 3 kişi beraber çalıştık. Bu çalışmamda bana destek olan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Edirne'de Atatürk Mozaik Resminin Açılışı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement