Edirne'de Bazı Duraklar Kapatıldı - Son Dakika
Yerel

Edirne'de Bazı Duraklar Kapatıldı

Edirne\'de Bazı Duraklar Kapatıldı

Edirne Belediye Meclisi Aralık Ayı toplantısı belediye meclis salonunda Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında toplandı.

04.12.2014 09:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediye Meclisi Aralık Ayı toplantısı belediye meclis salonunda Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında toplandı. Mecliste görüşülen konular arasında minibüs duraklarının bazılarının kapatılması ve yer değiştirilmesi yer aldı.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Recep Gürkan, minibüs duraklarında yeni düzenleme yaptıklarını kaydederek, "Tabi biraz bunun arkasından sıkıntı da yaşayacağız. Örneğin kavşaklardaki durakları kaldırdık, bazılarını kapattık, bazılarının yerlerini değiştirdik, hayırlı olmasını diliyorum. Halkımız belki alışkanlık nedeniyle aynı yere gidecek ama durakları değiştirmek zorundaydık, hem trafiğin akışını sağlamak için hem de mal ve can güvenliğini sağlamak için. Çünkü hiçbir yerde kavşağın içinde durak olmaz, hayırlı uğurlu olsun" dedi.

EVLERE HİDROFOR VE DEPO ZORUNLULUĞUNA 1 YIL SÜRE TANINDI

Öte yandan 2012 yılında mecliste alınan kararlar arasında yer alan evlerin depo ve hidrofor yapma zorunluluğu tekrar görüşülerek 31 Aralık 2015 tarihine kadar uzatılmasına oy birliğiyle karar verildi. Başkan Gürkan, "5 Eylül 2012 tarihinde alınan bir meclis kararı var. Bu meclis kararında, Edirne'de yaygınlaşan doğalgaz kullanımında doğalgaz sisteminin verimli kullanılabilmesi ve kombilerin çalışabilmesi için gerekli 2 atmosfer basınçlı şebeke suyu gereksinimi gerekiyor. Bu nedenle, il merkezinde belediyemizce şebekeye verilen içme ve kullanım suyu basınçlarında zaman zaman düşüşler yaşanmakta. Mevcut yapılarda ve yeni yapılacak yapılarda su basıncının sağlanabilmesi için depo ve hidrofor sistemlerinin kurulması zorunlu kılınmasına karar verildiği görülüyor. Ancak bu karar alınmış ama takibi yapılmamış hem de uygulanmış. Hafta sonu yaşanan su kesintilerinde yaptığımız çalışmalarda çok enteresan şeylerle karşılaştık. Ben de Şükrüpaşa mahallesinde oturuyorum, benim evimin suyu sadece 2 kez kesildi. Çünkü hidrofor ve depo olduğu için. Bakıyoruz, bazılarında hidrofor yapılmış, depo yapılmamış, diğerinde hepsi var ama sistemi çalışmıyor. Farklı farlı sıkıntılarla karşılaştık. Hidrofor ve depo çok büyük maliyette değil, bodrum katları eve dönüştürüp kiraya vereceğine siteler, birine depo kursunlar" şeklinde konuştu.

MOBESE KAMERA ALANLARI GENİŞİLİYOR

Mobese kamera hatlarının yenilenmesi ile ilgili konuşma yapan Gürkan, "Edirne'de mobese kamera sisteminin genişletilmesi ve ilave hatlarla artırılması bir kısmının da revize edilmesi, yenilenmesi var. Emniyet Müdürlüğünün bizden böyle bir talebi var. Biz de bunun kararını alıyoruz. Ekonomik durumumuz el verdiğinde de bu mobese sistemine katkı yaparak, yenilenerek takviyeler yapacağız" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili madde oylanarak karar bağlandı. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edirne'de Bazı Duraklar Kapatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement