Edirne'de Damızlık Hayvan Yetiştiricilerinin Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Edirne'de Damızlık Hayvan Yetiştiricilerinin Çalışmaları

Edirne\'de Damızlık Hayvan Yetiştiricilerinin Çalışmaları

Edirne Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şenol Günday, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, açıklamalarında Trakya'nın hastalıklardan ari bölge olduğu için damızlık merkezi yapılacağını ifade ediyor.

02.12.2016 09:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şenol Günday, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, açıklamalarında Trakya'nın hastalıklardan ari bölge olduğu için damızlık merkezi yapılacağını ifade ediyor. Bu tarz projelerle ıslah yapıp damızlık üretmeye çalışıyoruz." dedi.

Günday, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karacabey Merinosu Islahı Projesi'nde sonuç almaya başladıklarını söyledi.

Birliğin amacının damızlık hayvan üretmek olduğunu dile getiren Şenol Günday, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, açıklamalarında Trakya'nın hastalıklardan ari bölge olduğu için damızlık merkezi yapılacağını ifade ediyor. Bu tarz projelerle ıslah yapıp damızlık üretmeye çalışıyoruz. Şu an projede dönüşüm aşamasındayız. 5 yılın sonunda ırkların ıslahı ve dönüşümü gerçekleşecek." diye konuştu.

Birliğin çeşitli konularda çalışmalar yaptığını da aktaran Günday, "Örneğin eskiden Edirne peyniri meşhurdu. Şu an Ezine peyniri Edirne peynirini geçti. Ezine peyniri sütünün çoğunu bizim bölgemizden alıyor. Biz bile Birlik olarak sütlerimizi oraya veriyoruz. Peynirlerinin ham maddesi olan sütü bölgemizden alıyorlar. O peynirin lezzeti de bölgemizdeki otlardan kaynaklanıyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'de Damızlık Hayvan Yetiştiricilerinin Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement