Edirne'de Engelliler Merkezi Açılacak - Son Dakika
Güncel

Edirne'de Engelliler Merkezi Açılacak

Edirne\'de Engelliler Merkezi Açılacak

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kentteki tüm engelli derneklerini bir çatı altında toplamak amacıyla engelliler merkezinin açılacağını bildirdi.

21.09.2016 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kentteki tüm engelli derneklerini bir çatı altında toplamak amacıyla engelliler merkezinin açılacağını bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre Gürkan, engelli dernekleri ile bir araya geldi.

Öncelikli olarak engelli bireylerin birbirlerini anlayarak güç birliği yapmaları gerektiğini belirten Gürkan, kentteki tüm engelli derneklerini bir çatı altında toplamayı amaçlayan engelliler merkezinin açılacağını ifade etti.

Engelliler merkezi binasının büyük ölçüde tamamlandığını ifade eden Gürkan, şunları kaydetti:

"İlk toplantıda birbirimizi tanıdık. Bir ortopedik engeli, görme engellinin, bir otistik engelli, işitme engellinin ihtiyaçlarını veya sorunlarını görmeye başladı. Yani engelli birey ya da aileleri olarak siz kendinizi tanıyorsunuz fakat sizden farklı olan bir engeli olan bireyi anlamanız da belediye olarak hayata geçireceğimiz Engelliler Merkezi'nde bir araya gelerek sağlayacaksınız. Sizler birbirinizi tanıyacaksınız, bir arada olacaksınız ki güç birliği yapabilesiniz. Hepinizin gücü ile sizlerin ve kentimizde sesini duyuramayan birçok engelli bireyin sesini daha gür ve daha çok kişiye ulaştırmasını sağlayacak ve farkındalık yaratacaksınız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'de Engelliler Merkezi Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement