Edirne'de Hıdrellez, Yumurta Tokuşturma ve Niyet Çekme Etkinlikleriyle Devam Etti - Son Dakika
Yerel

Edirne'de Hıdrellez, Yumurta Tokuşturma ve Niyet Çekme Etkinlikleriyle Devam Etti

Edirne\'de Hıdrellez, Yumurta Tokuşturma ve Niyet Çekme Etkinlikleriyle Devam Etti

Edirne’de Hıdrellez Şenlikleri, yumurta tokuşturma ve niyet çekme etkinlikleri ile devam etti.

06.05.2015 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de Hıdrellez Şenlikleri, yumurta tokuşturma ve niyet çekme etkinlikleri ile devam etti. Edirne Valiliği Roman Mehteran Takımı ve Edirne Belediye Bandosu'nun mini konseri vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Edirne'de, Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri kutlama programı Saraçlar Caddesi'nde yumurta tokuşturma, niyet çekme etkinlikleri ile devam etti. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Bulgaristan'dan gelen 9 yaşındaki İlana Kasabova'yla birlikte yumurta tokuşturdu. Başkan Gürkan, Zonguldak Ereğli'den 17 yıldır aralıksız olarak Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri'ne katılan Hatice Yıldırım'a yılladır süregelen katılımlarından dolayı, "Bu istikrarının devamını diliyoruz ve kendilerine çok teşekkür ediyoruz" diyerek kendisine plaket takdim etti.

Saraçlar'daki törende daha sonra yumurta kırma ve dilek çekme etkinliği gerçekleştirildi. Başkan Gürkan burada önceki yıllardan farklı olarak yumurtayı Bulgaristan'dan gelen 9 yaşındaki İlana Kasabova'yla birlikte tokuşturdu. Hıdrellez'in bolluk, bereket, huzur ve barış demek olduğunu hatırlatan ve Dünya'da yüzlerce yıldır devam eden bir gelenek olduğuna değinen Gürkan, şunları kaydetti:

"Bu yıl açılış günü muhteşem bir coşku yaşadı Edirne gerçekten. Sarayiçi'nde sadece 4 bin civarında katılımcı vardı şenliklerde. Yine bu sabah Tunca nehri kenarında yaklaşık 3 bin kişiyle Hıdrellez'in gelişini coşkuyla karşıladık. Bugün de burada Saraçlar Caddesi'nde gerek ülkemizin gerekse komşu ülkelerinde gelen konuklarımızla birlikte kutluyoruz Hıdrellez'i. Hıdrellez'e de biliyorsunuz geleneksel olarak yumurta kırarak başlıyoruz. Bugün küçük bir konuğumuz var. Bu yumurtayı bu yıl onunla beraber kıracağız. Kendisi Bulgaristan'dan geliyor, bu da Edirne'nin sadece Türkiye içerisinde değil ülkeler arasındaki kent olarak marka değerinin ne kadar yükseldiğini ve ne kadar arttığını da gösteriyor"

Edirne Belediye Bandosu'nun ve Edirne Valiliği Roman Mehteran Takımı'nın mini konserleriyle etkinlik sona erdi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edirne'de Hıdrellez, Yumurta Tokuşturma ve Niyet Çekme Etkinlikleriyle Devam Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement