Edirne'de Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Edirne'de Kısa Kısa

Edirne\'de Kısa Kısa

Hafta sonu uluslararası Dostluk Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak.

04.06.2014 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk, Yunan,Bulgar Dostluk Grubu Derneği'nce düzenlenen "Dostluk Yarı Maratonu" nedeniyle pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak.

Edirne Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, maratonun yapılacağı pazar günü Karaağaç Lozan, Ortaköy, Ressam Hasan Rıza, Kıyık, Talatpaşa ve Hükümet caddeleri ile Köprübaşı, Selamsız sokakları, Orduevi kavşağı, iki köprü arası, stadyum arkasının trafiğe 2.5 saat süreyle kapatılacağı belirtildi.

Yolların saat 08.30 - 11.00 saatleri arası trafiğe kapalı olacağı kaydedildi.

-"Genç seyyahlar" İstanbul ve Çanakkale'yi gezdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın "Seyyah Bizim İller Projesi" kapsamında 10 Mart- 19 Mayıs tarihleri arasında Edirne'den 3 bin 149 gencin İstanbul ve Çanakkale'yi ziyaret ettiği bildirildi.

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, proje kapsamında 2 bin 108 gencin Çanakkale Şehitliği'ni, bin 41 gencin de İstanbul'u gezdiği belirtildi.

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serhat Ocak'ın da görüşüne yer verilen açıklamada, projenin amacının özgüven sahibi gençler yetiştirmek olduğu belirtilerek, "Projenin amacı kendini rahat ifade edebilen, özgüven sahibi, iletişim becerileri gelişmiş, gezip görerek öğrenen gençlerle muhteşem bir medeniyet ve tarihin evlatları olduğumuz gerçeğini anımsatarak güçlü yarınları inşa etmektir. Yaz döneminde Gençlik Kampları ve Seyyah Ulu Çınarın İzinde projeleri gerçekleştirilecektir" denildi.

-Anasınıfı öğrencileri gösterilerini sundu

Edirne Bahçeşehir Koleji anasınıfı öğrencileri yıl sonu gösterilerini sundu.

Okul Müdürü Mahmut Boztürk, gösteri öncesi yaptığı konuşmada, öğrencilerinin yıl sonu gösterilerine yoğun emek harcadıklarını ifade etti.

Gelecek yıl ilkokula adım atacak öğrencilere başarı dileyen Boztürk, "Çocukların uzun süren prova süreçleri ve programlarda yorulup yıpranmalarını kesinlikle istemiyoruz. Bu yüzden yılsonu etkinliklerinin öğrencilerin yıl boyunca edindiği bilgileri sundukları eğlenceli ve kısa süreli bir program olarak organize ediyoruz. 1. sınıfa başlayacak olan öğrencilerimizi tebrik eder, Bahçeşehir Kolejli olmanın ayrıcalığını hayatlarının her alanında yaşayacaklarını belirtmek isterim" şeklinde konuştu.

Daha sonra öğrenciler velilerine hazırladıkları gösterilerini sundu. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'de Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement