Edirne'de Mahalleli Hırsız Nöbeti Tutuyor - Son Dakika
Güncel

Edirne'de Mahalleli Hırsız Nöbeti Tutuyor

Edirne\'de Mahalleli Hırsız Nöbeti Tutuyor

Edirne'de Roman vatandaşların yaşadığı Menzilahır Mahallesi'nin yakınındaki Barutluk Mahallesi'nde yaşanan hırsızlık olayları halkı çileden çıkardı.

22.04.2014 18:24  Güncelleme: 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de Roman vatandaşların yaşadığı Menzilahır Mahallesi'nin hemen yakınında bulunan Barutluk Mahallesi'nde her 3 evden birinin soyulması halkı çileden çıkardı.

NÖBET TUTUYORLAR

Mahallede neredeyse her 3 evden birinin soyulduğunu söyleyen semtte oturanlar polisin zanlıları yakalamakta yetersiz kalmasından yakındılar. Hırsızlık olaylarının önüne geçilmemesi üzerine mahalle sakinleri çareyi ellerine aldıkları sopalar nöbet tutmakta buldu.

"HIRSIZLAR MAHKEMEDE SERBEST BIRAKILIYOR"

Hırsızların mahallede girmediği ev bırakmadığını söyleyen mahalle halkından Harun Göber, "Polisler hırsızları yakalamasının ardından çıkarıldıkları mahkemelerce serbest bırakılıyor. Zanlıların yaşlarının küçük olduğu için tutuklanmıyorlar. Hırsızlık olaylarını önlemek için mahallede ellerimizde sopalar ile nöbet tutmaya başladık. Hırsız benim evimin kapısını camını kırarak içeri girdi. Korktuğumdan çocuğumu bile evde yalnız bırakamıyorum." dedi.

"HIRSIZLAR BİZE ÇİLEDEN ÇIKARDI"

Arkadaşlarını ziyaretten dönüp, evlerinde uyumaya hazırlandıkları sırada eşinin kapının tıkırdadığı yönündeki uyarısı ile kalkınca hırsızın evden kaçtığını fark ettiğini söyleyen Feridun Toros, "Ben yıllardır bu mahallede oturuyorum. Son 1 ayda mahallemizde yaşanan hırsızlık olayları bizleri çileden çıkardı. Hırsız yatak odasında bulunan benim cüzdanımdan yeni aldığım bin 200 lira maaşımı, eşimin cüzdanından da 750 lirasını almış. Polislere hırsızların bulunması için defalarca şikayette bulunduk. Ama polisler bir türlü hırsızları bulamıyor." dedi.

"GECE GÜNDÜZ NÖBET TUTUYORUZ"

Mahallede her üç evden birinin soyulduğunu anlatan Barutluk Mahallesi Muhtarı Zeki Yaşagör, "Mahallede yaşadığımız olayların önlenmesi için Emniyete gidip dilekçe verdim. Hırsızların bazıları yakalandı ama yaşları küçük olduğu için tekrar serbest bırakıldılar. Burada mahalle sakinleri son çare olarak elimizde sopa ile gece gündüz nöbet tutmaya başladık." dedi.

Barutluk Mahallesi'nde yaşayanlar hırsızların evlerine ve bahçelerine girmemeleri için demir parmaklıklar ile önlem almaya başladı.
 

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne'de Mahalleli Hırsız Nöbeti Tutuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement