Edirne'de Polisi Yaralayan Zanlılar Gözaltına Alındı - Son Dakika
Güncel

Edirne'de Polisi Yaralayan Zanlılar Gözaltına Alındı

Edirne\'de Polisi Yaralayan Zanlılar Gözaltına Alındı

Edirne'de 2 polisi yaralayıp kaçan şüpheli dün gece Özel Hareket polis ekiplerince düzenlenen baskınla gözaltına alındı.

14.04.2014 18:25  Güncelleme: 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de Bergüzar Ç.'ye ait eve tabancayla ateş ettikten sonra olay yerine gelen polis ekibine de ateş açarak 2 polisi yaralayıp kaçan şüpheli 26 yaşındaki Ö.Ç.'in dün gece Özel Hareket polis ekiplerince düzenlenen baskınla gözaltına alındı.

Baskın yapılan evin, Ö.Ç.'in sevgilisi 24 yaşındaki Safiye İ.'a ait olduğu belirlendi. Olayla ilgili Ö.Ç.'in yanı sıra Safiye İ. ve polise ateş açtığı sırada yanında bulunan Halil S.'da polis ekiplerince gözaltına alındı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan Safiye İ., olaylardan haberi olmadığını savunurken, Halil S. ise susma hakkını kullanarak ifade vermedi. Menzilahır Mahallesi'nde kurşunlanan evin sahibi olan Bergüzar Ç. ise emniyetteki ifadesinde evini kurşunlayan Ö.Ç.'ten şikayetçi olduğu öğrenildi.

Polis memurlarını yaralayan şüpheli Ö.Ç. ise silahı arkadaşı olan 23 yaşındaki Halil S.'ın kullandığını öne sürerek suçlamaları kabul etmedi. Edirne Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen 3 şüpheli geniş güvenlik önlemleriyle elleri önden kelepçeli olarak adliyeye getirildi.

Ö.Ç.'in gözaltına alındığı ve Safiye İ.'a ait eve yapılan baskında ele geçirilen silahın ruhsatsız olduğu belirlenirken, Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri hazırladıkları fezlekede Ö.Ç. için 'kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla savcılığa gönderildiği öğrenildi.

UYUŞTURUCU SATMAKTAN 8 YIL CEZA ALMIŞ

Şüpheli Ö.Ç.'in adam yaralama, hırsızlık ve uyuşturucu satmak, kullanmak suçlarından 30 kadar sabıka olduğu belirlendi. Ayrıca Edirne'de bir süre önce yargılandığı Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'uyuşturucu satmak' suçundan 8 yıl hapis cezası aldığı belirlenen Ö.Ç.'in dosyasının Yargıtay aşamasında olduğu ortaya çıktı.

POLİSLERİN SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Dün akşamki silahlı saldırı sonucu bacağından ve kasığından yaralanan ve hayati tehlikesi olmayan polis memurları Mehmet Ali Uzun ve Özcan Karakaşoğlu'nun tedavileri Edirne Devlet Hastanesi'nde sürüyor.

YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

İki polis memurunu yaraladıktan sonra kaçan şüpheli Ö.Ç.'in saklandığı eve düzenlenen baskın sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 45 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Nezihi Turan için yarın Edirne Valiliği önünde resmi tören düzenlenecek. Turan'ın cezası ikinci namazında memleketi Tekirdağ'ın Şarköy İlçesi'nde toprağa verilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne'de Polisi Yaralayan Zanlılar Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • önemli değil: yazı yazarken biraz daha dikkatli olsanız çok daha iyi olacak şehit olan biri için cezası ikinci namazında diyemi yazılıyor 0 0 Yanıtla

Advertisement