Edirne'de Şarbon Karantinası - Son Dakika
Yerel

Edirne'de Şarbon Karantinası

Edirne\'de Şarbon Karantinası

Edirne'nin Enez ilçesine bağlı Hisarlı köyü, şarbon şüphesiyle karantinaya alındı.

14.08.2015 13:47  Güncelleme: 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enez ilçesine bağlı Hisarlı köyünde bazı büyükbaş hayvanların hastalanarak ölmesi, hayvan kesip yiyen bazı vatandaşların ise hastalanması üzerine köy 'Şarbon Hastalığı' şüphesiyle karantinaya alındı.

HASTA HAYVANIN ETİNDEN YİYENLER, HASTANELİK OLDU

İlçeye bağlı 150 nüfuslu köyde bir süre önce büyükbaş hayvanlardan bazıları hastalanarak telef oldu. Köyde oturan bir aile ise hastalanan büyükbaş hayvanı telef olmadan keserek etinden yedi. Aynı etin bir kısmının satıldığı, bir kısmının ise akraba ve komşulara dağıtıldığı öğrenildi. Hayvan sahibi M.K. ve eşi S.K.'nin ise aynı gün ellerinde yaralar oluştu. Hastaneye başvuran M.K. ve S.K.'de 'Şarbon Hastalığı' şüphesi üzerine durum Edirne İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bildirildi.

KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Edirne ve Enez'den gelen ekipler köyü karantinaya alarak, büyük ve küçükbaş hayvanların aşılanmasına, ahırların ise ilaçlanmasına başladı. Ölen hayvanlardan alınan et numuneleri incelenmek üzere İstanbul Pendik Veterinerlik Araştırma Kontrol Enstitüsü'ne gönderdi. Köyde, 2 bin büyükbaş ve 2 bin de küçükbaş hayvan olduğu bildirildi.

Edirne İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri de, köyde yaşayanları muayene etti. Köy camiinden sık sık anons yapılarak köylülere muayene olmaları için uyarıda bulunuldu.

HASTALIKLI ETTEN 13 KİŞİ YEMİŞ

Hisarlı köyü Muhtarı Emin Saygın, hastalıklı etlerden yiyen 13 kişinin hastalandığını ifade ederek, "Hayvanında hastalık çıkan aile düğün hazırlığında. Edirne'den kız alacaklar. Hatta bu etten Edirne'deki düğünevine de gönderilmiş. Şu ana kadar hastalıklı etten toplamda 13 kişinin yediğini biliyoruz. Hastalık olayında hayvan sahiplerinin ellerinde şişmeler olmuş ve hastalık buradan belirlenmiş. Yıllardan beri hayvan kesip yiyoruz. İlk defa böyle bir şeyle karşılaştık." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'de Şarbon Karantinası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement