Edirne'de Sivrisinekle Mücadele Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Edirne'de Sivrisinekle Mücadele Devam Ediyor

Edirne Belediyesi tarafından sivrisinekle mücadelenin devam ettiği bildirildi.

08.05.2015 14:50  Güncelleme: 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, Tunca ve Meriç nehirleri debilerinin yükselerek, taşkınlara neden olduğunu hatırlattı.

Taşkınlardan kalan su birikintilerinin takip edilerek lavra ilaçlaması yapıldığını belirten Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki aylarda da başta larva mücadelesi olmak üzere, Haziran ayı içerisinde Uçkun mücadelesine geçilerek çalışmalarımız devam etmektedir. Sivrisinekler üreyebilmeleri için suya gereksinim duyarlar, yumurta larva ve pupa dönemleri su ortamında tamamlanır. Bu sular ılık, durgun ve sığ olmalıdır. Sivrisinekler son derece hızlı ürerler.

Bir dişi sivrisinek her seferinde 200 - 400 adet aralığında yumurta bırakır. Lastikler, boş saksılar, saksı altlıkları, boş kutular, kedi köpek su kapları, çiçek sulama kapları, kapakları açık bırakılmış şişeler, kullanılmayan ayakkabı ve botlar, çatı olukları ve giderler, varil ve bidonlar, tuğla ve briket boşlukları, süs ve plastik havuzlar, mazgal ve rögarlar, üstü açık su tankları, su biriken bodrum katlar, inşaat alanları sivrisineklerin üreyebileceği alanlar olup, halkımızın bu konuda Belediyemizin katkıda bulunmasını bekliyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'de Sivrisinekle Mücadele Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement