Edirne'de Sivrisineklerle 'Alman Usulü' Mücadele - Son Dakika
Güncel

Edirne'de Sivrisineklerle 'Alman Usulü' Mücadele

Edirne\'de Sivrisineklerle \'Alman Usulü\' Mücadele

Edirne Belediye Başkanlığı kış aylarında başlattığı sivrisinekle mücadele çalışmalarını Alman Sivrisinekle Mücadele Vakfı’nın geliştirdiği projelerle yaz aylarında da aralıksız sürdürüyor.

03.09.2015 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediye Başkanlığı kış aylarında başlattığı sivrisinekle mücadele çalışmalarını Alman Sivrisinekle Mücadele Vakfı'nın geliştirdiği projelerle yaz aylarında da aralıksız sürdürüyor.

Meriç, Tunca ve Arda nehirlerinin taşması ve bölgede çeltik üretiminin yoğunluğu nedeniyle yaşanan sivrisinek sorununa karşı 3 ülke ortak hareket etme kararı aldı. Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan'ın ortak sorunu olan sivrisinekle mücadelede geçmiş dönemlerde Almanya'da kullanılan biyolojik yöntemler uygulanacak. Türkiye adına sivrisinekle mücadele projesinin proje koordinatörlüğü görevini üstlenen Edirne Belediyesi, yaklaşık 3 milyon Euro'luk dev proje için Alman Sivrisinekle Mücadele Vakfı (KABS) ile birlikte çalışıyor. Projenin gelecek yıl faaliyete geçmesi ile birlikte 3 ülkenin de sivrisinek sorununun ortadan kalkması hedefleniyor.

GÜRKAN: "MÜCADELEYİ YÜRÜTÜYORUZ"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bölgede yaşamı olumsuz etkileyen sivrisineklerle ilgili Bulgaristan, Yunanistan ve Türkiye olarak ortak bir proje geliştirdiklerini belirterek, "Bu proje ile ilgili hazırlıklarımızı ve başvurularımızı yaptık. Türkiye'den Edirne Belediyesi olarak bizim koordinatörlüğümüzde, proje yürütücülüğümüzde Bulgaristan'dan Harmanlı Belediyesi, Yunanistan'dan da Oristiada Belediyesi olmak üzere yine KABS Vakfı'nın yönlendirmeleri doğrultusunda bugüne kadar Edirne Belediyesi olarak kendi bölgemizde sivrisinek çalışmalarını yaptık. Tabi Doktor Becker'in bizi yönlendirmeleri ve verdikleri eğitimler doğrultusunda bu çalışmaları yürütüyoruz" dedi.

"TAM TEŞEKKÜLLÜ MÜCADELE BAŞLAYACAK"

Gürkan, gelecek yıl projenin onaylanması ile birlikte Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan olmak üzere 3 ülke olarak sivrisinekle mücadeleyi tam olarak başlatacaklarına değinerek, "Bugün de bir anlamda deneme yapacağız. Uçakla bu biyolojik mücadeleyi devam ettireceğiz. Diğer taraftan da bu işle ilgili yaklaşık 3 milyon Euro civarında maliyeti olacak büyük projemiz Almanya'da yazılmaya devam ediliyor. Önümüzdeki yıl projenin de kabulüyle tam teşekküllü olarak hem Türkiye'de hem Yunanistan'da hem de Bulgaristan'da sivrisinekle mücadeleyi tam anlamıyla başlatıp vatandaşlarımızın bu sorundan kurtulup daha konforlu bir yaşam sağlanmasını hazırlamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

BECKER: "ALMANYA'DA SİVRİSİNEK PROBLEMİNİ BİYOLOJİK YÖNTEMLE ÇÖZDÜK"

Almanya'da kurulan Sivrisinekle Mücadele Vakfı Koordinatörü Dr. Norbert Becker de Almanya'nın Ren Nehri kıyısında Meriç ve Tunca Nehirleri'ne benzer sorunların yaşandığını dile getirerek, "Biz sivrisinek problemini biyolojik yolla çözdük. Bakteri içeren proteinler kullanarak çözüm sağladık. Kullandığımız yöntem sadece sivrisinek ve larvaları üzerinde etkili olup bölgedeki ekolojik ortama ve hiçbir canlıya zarar vermeyen biyolojik bir yöntemdir" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Edirne'de Sivrisineklerle 'Alman Usulü' Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement