Edirne'de Taşkın Endişesi - Son Dakika
Güncel

Edirne'de Taşkın Endişesi

Meriç ve Tunca nehirlerinin debilerinde yeniden yükseliş başladı.

29.03.2015 14:19  Güncelleme: 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meriç ve Tunca nehirlerinin debilerinde yeniden yükseliş başladı. Hava sıcaklıklarının artmasına bağlı olarak Bulgaristan dağlarında eriyen karların nehir sularına karışmasıyla nehir debileri Edirne'de geçtiği noktada artmaya başladı.Şubat ayı başında "Yüzyılın felaketi" olarak da değerlendirilen son 31 yılın en yüksek debisine ulaşarak çeşitli noktalarda taşkına neden olan Meriç Nehri, yeniden yükselişe geçti.Geceden bu yana hızlı bir yükseliş seyri gösteren Meriç Nehri debisi son ölçümlerde 1135 metreküp/saniye olarak kaydedildi. Edirne'de Meriç'e karışan Arda Nehri'nin Bulgaristan'daki debisinin de normal seviyesinden 3 kat fazla yükselmesi yarın Meriç'in yer yer taşkınlara neden olacağı tahmini akıllara getiriyor.Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaptığı açıklamada, Meriç'i besleyen Tunca ve Arda nehirlerinde artışların dikkat çekici olduğunu söyledi.Gerekli tedbirlerin alındığını ifade eden Gürkan, "İnşallah kazasız atlatırız, takipteyiz. Son taşkında tahrip olan Karaağaç yolunun onarımına başlamıştık, yeniden bu çalışmanın devamı veya ertelenmesi konusunda değerlendirme yapacağız" dedi.Edirne Arama Kurtarma Derneği Başkanı Serhad Ceylan da kar erimeleri Bulgaristan barajlarındaki seviyeyi arttırdığını ifade ederek, baraj savaklarından da gelen suların debileri yükselttiğini ifade etti.EDAK olarak görevlerinin başında olduklarını belirterek, " Yarından itibaren Edirne yeniden bir taşkın görecek. Ben insanların artık duyarlı hale geldiğini düşünüyorum ama yinede tedbirli olmalarını istiyoruz. EDAK olarak ekiplerimiz hazır, Edirne Valiliği bize görev verirse her türlü operasyonda yer alabiliriz. Ayrıca Edirne Inner Wheel Kulübü'nün arama çalışmalarında kullanılmak üzere armağan ettiği zodyak bot için de teşekkür ediyoruz" diye konuştu. -Yüksek su seviyesi görüntüleri-Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan röportajı

Edirne\'de Taşkın Endişesi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'de Taşkın Endişesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement