Edirne'de Trafikte Yatay İşaretleme Sistemi Başladı - Son Dakika
Güncel

Edirne'de Trafikte Yatay İşaretleme Sistemi Başladı

Edirne Belediyesi, kent merkezinde trafik güvenliğini arttırmak için trafik ışığının bulunduğu noktalarda yatay işaretleme sistemi uygulamasına başladı.

13.06.2016 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediyesi, kent merkezinde trafik güvenliğini arttırmak için trafik ışığının bulunduğu noktalarda yatay işaretleme sistemi uygulamasına başladı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaptığı yazılı açıklamada, Edirne Belediyesi olarak kent merkezinde trafik güvenliğini arttırmak için trafik ışığının bulunduğu noktalarda yatay işaretleme yöntemiyle yeni bir işaretleme sistemi uygulamasına başlandığını belirtti.

Amaçlarının kent merkezinde trafik güvenliğini artırmak olduğunu ifade eden Gürkan, açıklamasında şunları kaydetti:

"Edirne, araç yoğunluğunun her geçen gün arttığı bir il. Biz de trafik konusunda yeni alternatifler üretmeye çalışıyoruz. Yeni alternatif yol çalışmalarımız devam ediyor. Ancak bunun yanında da mevcut güzergahlarda araç ve yaya trafiğini daha da güvenli hale getirmek zorundayız. Bu nedenle de şehrimizde yeni bir çalışma başlattık. Tıp Fakültesi ile Cumhuriyet İlkokulu arasında D-100 karayoluna trafik ışıklarının bulunduğu yerlere, asfalt üzerine yeni trafik işaretlerinin kaplamasını yapıyoruz. Bu çalışmada gece görüşünü de sağlayacak şekilde fosforlu boya ve cam tozu kullanıyoruz. Bu çalışma Edirne'de bir ilk. Trafik ışıklarının olduğu bölgeler tamamlanınca aynı uygulama yaya geçitlerinin olduğu alanlarda farklı bir işaretleme ile devam edecek. Birinci etap çalışmanın ardından bu defa şehrin iç kısımlarında öncelikle okul bölgelerinden başlamak üzere gerekli tüm yerlere aynı işaretleme çalışmasını gerçekleştireceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'de Trafikte Yatay İşaretleme Sistemi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement