Edirne'de Uyuşturucu Tacirlerine Büyük Darbe - Son Dakika
Güncel

Edirne'de Uyuşturucu Tacirlerine Büyük Darbe

Edirne\'de Uyuşturucu Tacirlerine Büyük Darbe

EDİRNE (İHA) – Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda, Slovakya plakalı bir TIR dorsesinde zulalanmış toplam 180 paket halinde 94 kilo eroin ele geçirildi.

15.05.2015 20:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EDİRNE (İHA) – Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda, Slovakya plakalı bir TIR dorsesinde zulalanmış toplam 180 paket halinde 94 kilo eroin ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Edirne Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekiplerince uyuşturucu madde ticaretine yönelik çalışmalar kapsamında, 7 Mayıs 2015 günü saat 02.30 sıralarında ülkeye giriş yapan Slovakya plakalı bir araç ile ilgili olarak yapılan risk analizinde, ülkeden çıkışta uyuşturucu madde taşıyabileceği değerlendirilmiş. 10 Mayıs 2015 günü saat 06.00 sıralarında eş zamanlı olarak Edirne Kapıkule Kara Hudut Kapısı, Hamzabeyli Kara Hudut Kapısı, İpsala Kara Hudut Kapısı'nda 24 saat esasına göre gerekli tedbirler alınarak ekiplerce gerekli tedbirler alındığı öğrenildi.

11 Mayıs 2015 günü saat 14.00 sıralarında Slovakya plakalı aracın ülkeden çıkış yapmak üzere Hamzabeyli Kara Hudut Kapısı'na geldiği görülerek ve X-RAY taramasına sevk edildi. Yapılan taramada aracın dorsesinin ön tarafında ayna tabir edilen yerde yoğunluk olduğunun belirlenmesi üzerine aracın gerekli aramanın yapılması için hangara alındığı bildirildi. Devam eden aramada dorsenin çekicide bulunan ayna kısmı ile birleştiği bağlantı yerinde, dorsenin tabanında dikdörtgen şekilde iki adet kapağın olduğu ve üzerileri aşırı miktarda gres yağ ile kapatıldığının görülmesi üzerine yapılan detaylı incelemede her iki kapağın da ikişer adet alyanlı vida ile kapatıldığı görülerek, vidaların sökülüp kapakların açıldığında dorsenin ön tarafında kalan zula tabir edilen bölme içerisinde toplam 180 paket halinde daralı ağırlığı 94 kilo 667,4 gram gelen uyuşturucu maddelerden eroin olduğu değerlendirilen madde ele geçirildiği belirtildi.

Araç sürücüsü Hollanda uyruklu W.J.S isimli şüpheli şahıs hakkında tanzim edilen evraklar ile birlikte 12 Mayıs 2015 günü Uluslararası Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak suçundan adli makamlara sevk edildiği ve çıkarılmış olduğu mahkemece tutuklandığı bildirildi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Edirne'de Uyuşturucu Tacirlerine Büyük Darbe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement