Edirne'de, "Yağmur Akşamları" Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Edirne'de, "Yağmur Akşamları" Etkinliği Düzenlendi

EDİRNE (AA) – Edirne Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü, Kutlu Doğum Haftası kapsamında "Yağmur Akşamları" etkinliği düzenledi.

20.04.2016 19:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EDİRNE (AA) – Edirne Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü, Kutlu Doğum Haftası kapsamında "Yağmur Akşamları" etkinliği düzenledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun, 17 ilde "Kutlu Doğum Programları, Yağmur Akşamları" adı altında düzenlediği etkinlikleri Edirne ayağı büyük bir katılım ile gerçekleşti.

Hz. Muhammed'i yad etmek için, Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi Konferans salonunda gerçekleşen etkinlik, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle hazırlanan kısa filmin izlenmesiyle devam eden programda, Edirne Mimar Sinan Vakfı Başkanı Eğitimci-Yazar Hasan Gümüş bir konuşma yaptı.

Hayatın her alanında Peygamberimiz Hz. Muhammed'i yad ettiklerini belirten Gümüş, düzenlenen program ile bir kez daha sevgiyle yad ettiklerini söyledi.

İslam medeniyetinin yeniden yükselişe geçeceğini belirten Gümüş, "Müslümanların yaş ortalaması 23, yani genç bir nüfus. Umutsuzluk için bir sebep yok. Yakında İslam Medeniyeti bütün mazlumların elinden tutmak için tekrar ayağa kalkacak. Hem de çökmemek üzere ayağa kalkacak." ifadelerini kullandı.

Program, sanatçı Aykut Kuşkaya'nın konseri ile son buldu.

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği programa, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, Edirne Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Mustafa İkiz katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'de, 'Yağmur Akşamları' Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement