Edirne'de Yılın Hekimlerine Ödülleri Törenle Verildi - Son Dakika
Yerel

Edirne'de Yılın Hekimlerine Ödülleri Törenle Verildi

Edirne\'de Yılın Hekimlerine Ödülleri Törenle Verildi

Dünya Sağlık Haftası vesilesiyle Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Trakya Üniversitesi Meriç Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltı organizasyonunda Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen yılın hekimleri Op. Dr. Özgür Ağdoğan, Dr. Sevilay Yalçın Başaran ve Dr. Ruhan Deniz Topuz ödüllerini aldı.

10.04.2016 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Sağlık Haftası vesilesiyle Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Trakya Üniversitesi Meriç Tesisleri'nde düzenlenen kahvaltı organizasyonunda Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen yılın hekimleri Op. Dr. Özgür Ağdoğan, Dr. Sevilay Yalçın Başaran ve Dr. Ruhan Deniz Topuz ödüllerini aldı.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 14 Mart Tıp Bayramı'nda düzenlenmesi planlanan ve Ankara'da meydana gelen hain terör saldırısı sebebiyle ertelenen kahvaltı etkinliği Dünya Sağlık Haftası vesilesi ile gerçekleştirildi.

Ödül töreninde konuşan İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahattin İlter, "Özellikle sağlık çalışanlarının ailelerinin, çocuklarının, anne ve babalarının neler başardığını görmelerini isteriz. Gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanlarımız, gebeler sağlıklı doğum yapsın, çocuklar doğumda ölmesin, anneler doğum yaparken vefat etmesin diye hayatlarını riske atıyor. Ailelerinin onların kıymetlerini bildiklerini, görüyoruz. O cefakar ailelere de bizlerin haklarını helal etmelerini isteriz. Bu güzel günde ayrıca bir güzel programımız daha var. Sayın Bakanımızın da ilimizde uygun gördüğü 13 adet başarılı sağlık çalışanlarının da ödüllerini vermiş olacağız. Bu yıl yılın hekimi olarak kararlaştırılan 3 tane hekim arkadaşımızın da ödüllerini burada sunmuş olacağız" dedi.

"BENCE HEPİNİZ YILIN HEKİMİSİNİZ"

İl Sağlık Müdürü Kişioğlu ise, bu etkinliği 14 Mart'ta yapmak istediklerini ancak o dönemde Ankara'da meydana gelen vahim terör faaliyetinden dolayı etkinliğin iptal olduğunu ve belgelerini hekimlere veremediklerinhi hatırlattı. Kişioğlu, "Burada gerçekten hepimizin özverili, nitelikli, güler yüzlü çalışmalarınızdan dolayı, hazır hepinizi bulmuşken bakanlığımız adına, şahsım adına, sağlık müdürlüğüm adına şükranlarımı sunuyorum. 3 hekimimiz bakanlık tarafından yılın hekimi, 10 arkadaşımız da bakanımız tarafından teşekkür belgesi ile takdir edilecekler. Ama bence hepiniz yılın hekimisiniz" diye konuştu.

"MESLEK KUTSİYETİ SIRALANSA İLK SIRA SAĞLIK ÇALIŞANLARININ OLMALI"

"Benim babamda sağlık memuruydu. Sağlık teşkilatından çok kopuk biri değilim" diyerek konuşmasına başlayan Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç ise, şunları söyledi:

"İnsanlığın var olduğu, düşünmeye başladığından günden beri en çok aradığı şey ebedi hayatın varlığı, ona ilişkin düşünceleri, inançları. Tabi gidip bize oradan haber gönderebilen yok ama şunu biliyoruz; eğer bir 50 yıl kadar önce bile ortalama insan ömrü 40'lı yaşlarda seyrederken, bugün artık 80'li yaşlardan bahsediyoruz. Bunu ancak tıptaki gelişmelerle sağlamak mümkün. Bunu sizlerin sayesinde yakalamak mümkün. Sağlık alanında emek harcayan bilim adamlarının çabası ile mümkün oldu. Mesleklerin kutsiyetleri sıralansa birinci sıraya sağlık çalışanlarını, hekimlerimizi koymak gerekiyor. Ben aranızda olduğumdan mutlu olduğumu ifade ediyorum."

Konuşmaların ardından Tıp Bayramı'nda verilmesi gereken yılın hekimleri ödülleri sahiplerine verildi. Op. Dr. Özgür Ağdoğan, Dr. Sevilay Yalçın Başaran ve Dr. Ruhan Deniz Topuz 2015 yılının hekimleri unvanını Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç'ın elinden aldı. Yılın hekimleri ödüllerinin dağıtılmasının ardından 10 hekime de çalışmalarından dolayı Sağlık Bakanlığı tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edirne'de Yılın Hekimlerine Ödülleri Törenle Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement