Edirne'deki 592 Yıllık Hamam Restore Edilecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Edirne'deki 592 Yıllık Hamam Restore Edilecek

Edirne Valisi Şahin: "Hamamın restorasyonunun tamamlanmasıyla, şehrimizin Avrupa tarafından girişi hoş olmayan görüntüden kurtulacak"

19.09.2014 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de, Osmanlı-Rus Savaşı'nda yıkılan tarihi Gazimihal Hamamı restore edilecek.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in girişimleriyle, mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne ait hamam, Vakıflar Genel Müdürlüğüne devredildi.

Devir işlemlerinin tamamlanmasının ardından fizibilite çalışmalarına başlayan Vakıflar Bölge Müdürlüğünün, işlemler sonrasında restorasyona başlayacağı bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şahin, Edirne'nin tarihi zenginlik açısından dünyanın sayılı kentlerinden biri olduğunu belirtti.

Yıllardır metruk halde duran hamamın restorasyon çalışmalarına en kısa sürede başlanacağını bildiren Şahin, şunları kaydetti:

"Tam şehrin girişinde bulunan bu tarihi zenginliğimiz bakımsızlığı nedeniyle hiç hoş olmayan görüntülere neden oluyor.  Bu hamamın mülkiyetini Vakıflar Bölge Müdürlüğüne yaptık ve ekiplerimiz derhal çalışmalara başladılar. Yapılacak röleveden ve kazı çalışmalarının ardından projelendirip en kısa sürede restorasyon ihalesini yapacağız. Hamamın restorasyonunun tamamlanmasıyla şehrimizin Avrupa tarafından girişi hoş olmayan görüntüden kurtulacak."

Şahin, atıl şekilde duran ve şehrin zenginliği olan birçok eserin restorasyonu için çalışmalara başladıklarını vurguladı.

Gazimihal Külliyesinin, hamamı, camisi ve köprüsüyle 1422'de 2. Murad döneminde yaptırıldığı kaydedildi. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Edirne'deki 592 Yıllık Hamam Restore Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement