Edirne'deki Ceviz Ormanında Üretim Başladı - Son Dakika
Güncel

Edirne'deki Ceviz Ormanında Üretim Başladı

İlk fidanı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun diktiği Edirne'deki ceviz ormanında üretim başladı.

28.06.2016 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlk fidanı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun diktiği Edirne'deki ceviz ormanında üretim başladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Orman Genel Müdürlüğü tarafından orman köylülerini desteklemek amacıyla yürütülen çalışmalar çerçevesinde, Edirne'de tesis edilen ceviz ormanı sayesinde köylüler gelir elde etmeye başladı.

Edirne merkeze bağlı Değirmenyeni köyünde 2008 yılında ilk fidanı Bakan Veysel Eroğlu'nun diktiği ormanda, 5 bin 200 ceviz ve 260 badem fidanı toprakla buluşturulmuş ve bu fidanların bakımı sağlanarak ürünlerin gelirini almaları amacıyla köydeki 63 haneye dağıtılmıştı.

Hane başına 87 ceviz ağacının düştüğü orman köyünde ağaç başına ortalama 7 kilogram ceviz üretilmeye başlandı. Böylece hane başına 9 bin lira civarında gelir sağlandı.

Bakanlık, verimi düşük, kuruyan veya başarısız olan kısımlarda mevcut yerli türlerin yerine Chandler türü ceviz fidanı dikerek verimin daha da artırılmasını sağlayacak.

Ayrıca damlama sulama, gübreleme, budama, zirai mücadele ve yabancı ot kontrolünün yapılmasıyla ağaç başına verimin 10 kilogram civarında olması bekleniyor. Bu da hane başına düşen gelirin 13 bin lirayı aşması anlamına geliyor.

"Orman köylümüz için ne yapsak azdır"

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmesine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, bölgenin şartlarına göre orman köylüleri için çeşitli projeler geliştirdiklerini, böylece köylülere ek gelir imkanı sağladıklarını belirtti.

Eroğlu, "Orman köylümüz için ne yapsak azdır. Onlar için yeni projeler geliştirmek, onların gelirini artırmak bizim boynumuzun borcudur. Biz bu bilinçle hareket ediyoruz ve çok şükür köylülerimiz bunun karşılığını alıyor. Edirne'de ilk fidanı benim diktiğim ceviz ormanındaki cevizlerden şimdi hane başına 9 bin liralık gelir sağlanıyor, ne mutlu bizlere."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'deki Ceviz Ormanında Üretim Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement