Edirne'deki Gümrük Kapılarında Yaşanan Yoğunluk - Son Dakika
Yerel

Edirne'deki Gümrük Kapılarında Yaşanan Yoğunluk

Edirne Ticaret Borsası (ETB) Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, Tır Parkı Projesi'nin tamamlanmasıyla tır kuyruklarının ve beraberindeki tüm sorunların tarihe karışacağını bildirdi.

28.05.2015 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Ticaret Borsası (ETB) Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, Tır Parkı Projesi'nin tamamlanmasıyla tır kuyruklarının ve beraberindeki tüm sorunların tarihe karışacağını bildirdi.

Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, Bulgaristan gümrüğünde yaşanan sıkıntılar nedeniyle Kapıkule'de oluşan tır kuyruklarından rahatsız olduklarını belirtti.

Kentin isminin tır kuyruklarıyla anılmasının olumsuz bir tablo oluşturduğunu vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti:

"Güvenlik sıkıntılarının yanında, şoförlerin insani ihtiyaçlarının karşılanması anlamında olumsuzluklar söz konusu. Valiliğimiz ve belediyemiz ellerindeki imkanlar kapsamında yardım faaliyetleri yürütüyor. Yaşanan sıkıntıların çözümü adına projelendirilen Tır Parkı inşaatına 1 Mart'ta yapılan temel atma töreniyle başlandı. Aldığımız bilgilere göre inşaat çalışmaları hedefler ve program dahilinde aksaklık olmaksızın devam ediyor."

Öztürk, Tır Parkı'nın saha betonu çalışmalarının 30 Haziran, hizmet yapılarının ise 30 Temmuz'da tamamlanmasının hedeflendiğini aktardı. Tır parkı içerisinde yer alacak işletmelere talip olacakların başvurularını, Gümrük ve Turizm İşletmeleri'nin Kapıkule Müdürlüğü'ne yapması gerektiğini ifade eden Öztürk, şu bilgileri verdi:

"Tır Parkı Projesi'nin tamamlanmasıyla kuyruklar ve beraberindeki tüm sorunlar tarihe karışacak. Bilindiği üzere Kapıkule, Hamzabeyli ve İpsala gümrük kapılarımızda tır geçiş belgesi dağıtım faaliyetlerini yürütüyoruz. Yapmış olduğumuz görevin sadece uluslararası kara yolu taşımacılığı sektörünü değil, ülkemiz ihracatını da etkileyen ve azami özen gösterilmesi gereken bir kamu hizmeti niteliği taşıdığı bilinciyle hizmet veriyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'deki Gümrük Kapılarında Yaşanan Yoğunluk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement