Edirne'deki Maden Ocağında Grizu Parlaması - Son Dakika
Yerel

Edirne'deki Maden Ocağında Grizu Parlaması

Edirne\'deki Maden Ocağında Grizu Parlaması

Parlamanın, sağlamlaştırma çalışması sırasında meydana geldiği bildirildi Olay sırasında madende çalışan Hepdemir: "Parlama vardiya değişimine denk geldiği anda oldu.

14.11.2014 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uzunköprü ilçesindeki maden ocağında meydana gelen grizu parlamasının, sağlamlaştırma çalışması sırasında oluştuğu bildirildi.

Parlama sırasında Altınyazı köyündeki madende çalışan Bahattin Hepdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, parlamanın olduğu alanın tersinde bir alanda çalıştığını ve parlama olduğu anda kendi çalıştığı alana uğultu ve toz bulutu geldiğini söyledi,

Toz bulutunu görünce parlamanın olduğu alana gittiklerini ve arkadaşlarını çıkardıklarını belirten Hepdemir, "Parlama vardiya değişimine denk geldiği anda oldu. İçeride yaklaşık 15 işçi falan vardık. Normalde 90 işçi çalışıyoruz. Desenlere tahkimat yaparken oldu. Önce ayak göçtü sandık daha sonra parlama olduğunu öğrenince arkadaşlarımızın yanına gittik" diye konuştu.

Köy sakinlerinden Nizamettin Hepdemir ise köy kahvesinde oturduğu sırada patlamayı öğrendiğini ve madene koştuğunu anlattı.

Madenin kahveye 300 metre uzaklıkta olduğunu belirten Hepdemir, "Gittiğimizde arkadaşlar yaralıları çıkarmışlardı. Ambulanslarla gönderdik üçünü de. Çok şükür can kaybı yok" dedi.

İşletme ortağının ifadesi

Bu arada, maden ocağı işletmesi ortaklarından Hüseyin K'nin, parlamanın ardından savcılıkta verdiği ifadede, madende üretim yapılmadığını, galerilerin zarar görmemesi için oksijen basma ve sağlamlaştırma çalışmaları olduğunu söylediği öğrenildi.

Ayrıca madenin faaliyetinin ilk kez 7 Temmuz'da, Uzunköprü Kaymakamlığı talimatıyla jandarma tarafından durdurulduğu kaydedildi.

Altınyazı köyünde dün akşam maden ocağında meydana gelen grizu parlaması sonucu işçiler Nezi Ören (48), kardeşi Seyfi Ören (44) ile oğlu Muhammet Ören (25) yaralanmış ve çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştı. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'deki Maden Ocağında Grizu Parlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement