Edirne'deki Nehirlerin Debisinin Artması - Son Dakika
Güncel

Edirne'deki Nehirlerin Debisinin Artması

Edirne\'deki Nehirlerin Debisinin Artması

Debisindeki artış devam eden Meriç Nehri'nin, bazı bölgelerde çevreye yayılışı sürüyor Tunca Nehri ise Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi adasından geçen kısmında taşma sınırında akıyor.

28.10.2014 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'deki Tunca ve Meriç nehirlerinin debilerindeki artış sürüyor.

DSİ 11. Bölge ölçümlerine göre, son 24 saatte Tunca Nehri'nin debisi 11 metreküp/saniye seviyesinden 53 metreküp/saniyeye yükseldi. Nehir Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin de yapıldığı Sarayiçi adasından geçen kısmında taşma sınırında akıyor.

Yeni İmaret Mahallesi'ni Sarayiçi'ne bağlayan Fatih Köprüsü'nün bazı gözleri doluluk oranı nedeniyle kapanma seviyesine yaklaştı. Köprü gözlerinin kapanması halinde Tunca'nın suları, Sarayiçi'ne doğru yayılış gösterecek.

Meriç Nehri'nin debisi ise dün sabaha göre 104 metreküp/saniye artışla bin 20 metreküp/saniye düzeyine yükseldi. Nehrin suları, nehir kenarında belediyeye ait çay bahçesinin bir kısmı ile Bosnaköy mevkisindeki bazı arazilere yayıldı.

Nehir sularının yol üzerine çıkması nedeniyle kapatılan Karaağaç Mahallesi'ne giden alternatif yolda trafik akışına bugün de izin verilmiyor. Yoldan sadece 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda gösteri geçişi yapacak 54. Mekanize Piyade Tugayı 1. Topçu Taburu'na ait 10 tankın geçişine kontrollü olarak izin verildi.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır da nehirlerdeki debi kontrolünü gözlemek amacıyla bölgeye geldi.

Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye olarak Bulgaristan ile görüştüklerini, DSİ'den de an be an ölçümleri aldıklarını belirterek, olası taşkına karşı tedbirli olduklarını vurguladı.

Nehirler bölgesinde, hem AFAD hem emniyet ekipleri, devriyelerini sürdürüyor.

Meteoroloji tahminlerine göre, kentte aralıklarla sağanak bekleniyor. Nehirlerin kaynağını aldığı Bulgaristan'da da lokal olarak şiddetli sağanaklar görülüyor. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'deki Nehirlerin Debisinin Artması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement