Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne\'den Kısa Kısa

Enez'de "dallık" eğlencesi gerçekleştirildi.

02.06.2014 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keşan'da doğalgaza abone olanların sayısının 38 kişiye ulaştığı bildirildi.

Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, doğalgaz aboneliğiyle ilgili 38 kişinin başvurduğunu bu sayının artmasını beklediklerini söyledi.

Hava kirliliği açısından kötü durumda olan Keşan'ın doğalgaz seçeneğinin iyi değerlendirmesi gerektiğini ifade eden Dınkırcı, şunları kaydetti:

"Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan Edirne Valiliğine aktarılan, Edirne Valilik makamı tarafından da bize gönderilen bilgi doğrultusunda toplam elektrik abone sayımızın yüzde 60'lık oranı olan 18 bin abonenin  30 Haziran Pazartesi gününe kadar Ziraat Bankası Keşan Şubesi'nde 10459562-5005 (İBAN : TR93 0001 0001 0510 4595 6250 05) nolu İlçe Özel İdare Müdürlüğü 'Doğalgaz abone bağlantı hesabına' 335 lira doğalgaz abone bedelinin yatırılması gerekmektedir. 30 Haziran'a kadar olan sürecin iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Bu konuda insan ve çevre sağlığı açısından kazanan Keşan olacaktır."

-"Dallık" kutlandı

Enez ilçesinde her yıl geleneksel olarak yapılan dallık eğlencesi gerçekleştirildi.

Mesire alanında toplanan vatandaşlar davul zurna eşliğinde eğlendi.

Daha sonra vatandaşlar piknik gerçekleştirdi.

-Hastaneler arası futbol turnuvası

Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından dostluğun ve kaynaşmanın sağlanması için yapılan "Hastaneler Arası Bahar Futbol Turnuvası" 30 Mayıs 2014 Cuma günü oynanan final maçı ile son buldu.

Kurum içi iletişimi kuvvetlendirmek ve kuruma bağlı bir birinden uzak hizmet binalarında çalışan sağlık personeli ile yöneticilerin birbiriyle kaynaşmasını sağlamak amacıyla yapılan "Hastaneler Arası Bahar Futbol Turnuvası" final maçında Edirne Devlet Hastanesi ile Uzunköprü Devlet Hastanesi bir araya geldi.

Final maçına; Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanı Dr. Oğuz Öksüzler, Edirne Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Mustafa Özdemir, Uzunköprü Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Recep Vural ve çok sayıda sağlık personelleri eşlik etti.

Heyecanlı gecen maçta birincilik kupasını Edirne Devlet Hastanesi takımı kaldırdı.

Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanı Dr. Öksüzler, turnuva sonunda yaptığı konuşmada, yaptıkları etkinlikle amaçlarına ulaştıklarını belirterek "Kurumumuzda hastaneler arası yapılan turnuvada dostluğun pekişmesi ve insanları spora teşvik etmek için yapılan bir bahar turnuvasıydı. Gayet güzel ve başarılı bir şekilde sonuçlandı. Katılan arkadaşlarımızın hepsini tebrik ediyoruz. Bundan sonraki yapacağımız turnuvalarımıza ise tüm sağlık çalışanlarımızın yüksek katılımlarını bekliyoruz" diye konuştu.

Edirne Devlet Hastanesi'nin Başhekimi Op.Dr. Özdemir de, sporun her açıdan güzel olduğunu vurgulayarak "Bütün arkadaşları kutlarım, herkes centilmenlik çerçevesinde güzel bir mücadele verdi. Hepsinin ellerine, ayağına, yüreğine sağlık olsun. Turnuva bence her anlamda kardeşliği pekiştirmesi, ikili ilişkileri sağlamlaştırması açısında gayet güzel oldu. Böylece bütün herkes, sporun kardeşlik ve güzellik olduğunu bir kez daha görmüş oldu." ifadelerini kullandı.

- Belçika Başkonsolosu'ndan ETSO'ya ziyaret

Belçika İstanbul Başkonsolosu Henri Vantıeghem Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt'u  ziyaret etti.

Edirne'ye üçüncü gelişi olduğunu söyleyen Başkonsolos  Vantıeghem ilk gelişinin turistik amaçlı olduğunu bu gelişinde de diplomatik temaslarda bulunmak istediğini söyledi.

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesine destek verdiklerini kaydeden Vantıeghem "Ziyaretimin asıl amacı ticari ilişkilerimizi geliştirmek ve ülkelerarası iyi ilişkiler kurmak. Bu bağlamda Edirne ile ticari ortaklık yapmak istiyoruz" dedi.

İstanbul ile Edirne arasındaki mesafenin çok fazla olmamasına rağmen Edirne'nin doğasının çok güzel olduğunu, Trakya'daki tarım alanlarının çok olduğunu ve yeni bir sanayi oluşumunun varlığını gözlemlediğini belirten Başkonsolos Vantıeghem  "Belçika  bir tarım ülkesi ve aynı zamanda geçmişe dayalı bir sanayisi de mevcut. Edirne'yi Trakya'nın en büyük merkezi olarak görüyorum. Tarım, sanayi ve eğitim gibi bir çok alanda işbirliği yapabileceğimize inanıyorum. Edirne Belediyesi ziyaretim esnasında Belçika'da  Edirne ile aynı stratejik önemi taşıyan bir şehrimizle kardeş şehir önerisinde bulundum. Tarihe de baktığımızda Osmanlı İmparatorluğu Belçika'nın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden birisidir. İlk ticari anlaşmayı iki ülke arasında 1862'de imzalamıştık bu da ne kadar eski ve köklü bir ilişkimiz olduğunu gösterir " diye konuştu

Zıpkınkurt da, Vantıeghem'e  Edirne ekonomisi hakkında bilgi verdi. Edirne'nin hayvancılık ve tarım kenti olduğunu büyük çiftlik yatırımları bulunduğunu ve tekstil sanayi ile ünlü markalara  erkek ve bayan konfeksiyon ürünleri diken fabrikaların mevcut olduğunun altını çizdi. Zıpkınkurt: " Tarım alanında olduğu gibi  sanayi alanında da işbirliği yapabiliriz. Kardeş Şehir projesi gerçekleştirilirken, ticari işbirliğimizde geliştirebiliriz" dedi.

-İmar yönetmeliği semineri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde (PATİ ) değişiklik yapılmasına dair yönetmelik ve uygulamaları konularında Edirne Belediyesi çalışanlarına eğitim semineri verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevlisi Sevilay Armağan, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Arda Toplantı Salonunda düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada 'Doğanın izleri' denilen akarsu ve nehir yataklarından uzakta binalar yapılması gerektiğini söyledi.

Armağan, belediye sınırları ve mücavir alan sınırları içinde veya dışında, imar planı bulunan alanlarda uygulanan ve 03 Mayıs 1985 tarih ve 3194 sayılı İmar Kanunu hükümlerine dayanılarak hazırlanan yönetmelikte 2013'te yapılan değişiklikleri anlattı. Oluşturulan yeni maddelere ilişkin açıklık getiren Armağan, belediye çalışanlarına, mimar, mühendis ve müteahhitlere yeni düzenlenen kanun değişikliğini ve yeni maddeleri aktardı.

Toplantıya katılan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da değişen ve gelişen koşullara insanların kendini güncellemediği takdirde mevzuata yetişemediklerini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti.

"Düzenlenen bu eğitim sadece belediye çalışanları için değil, Edirne'de sektörel anlamda bu işle ilgilenen herkes için yararlı olacaktır. Biz belediye olarak mayıs ayında imar değişikliğine dair iki yeni karar aldık. Bu alınan karara istinaden kentin tasarımı ve imarıyla ilgili yeni bir paradigma yaratmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz mayıs ayındaki Belediye Meclisi'nde bence çok önemli olan bir karar aldık. Bir plan notu ekledik. Dedik ki; 'Tarihi silüeti korumak amacıyla kent içinde bulunan bütün bölgelerde öncelikle imar komisyonuna bir ön projeyle müracaat edilmesi, bundan sonra uygulama projesi uygulamasının sağlanmasıdır. Bu bence çok önemli bir karardı. İkinci bir karar daha aldık.

Belediyemiz bünyesinde Kent Tasarım Müdürlüğü kurmaya karar verdik. Şimdi önümüzdeki günlerde o müdürlüğün yapılandırmasına başlayacağız. Bunu bitirdikten sonra, kentimizin estetik kurulunu oluşturacağız. Şöyle bir söylemimiz var. Edirne'de tarihi silueti etkileyecek hiçbir yapıya, bu dönemde izin verilmeyecek.' Bunu ben bütün TMMOB üyelerinin, bütün yatırımcıların ve işletmecilerin bilmesini istiyorum."

-Çevre Günü

CHP Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt 5 Haziran Çevre Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Bozkurt, mesajda, sağlıklı bir yaşam sürdürebilmenin en temel noktasının sağlıklı çevreden geçtiğini belirtti.

Çevre kirliğine hızlı nüfus artışları, plansız sanayileşme ve kentleşme, dünyanın akciğeri olan ormanların yok edilmesi, nükleer denemeler, bölgesel savaşlar, verimi artırmak adına kullanılan yapay gübreler ve ilaçlar ve de bazı kimyasal maddelerin yol açtığını ifade eden Bozkurt, şunları kaydetti:

Hava, su ve toprak insan yaşamı için gerekli ana unsurlardır. Bu unsurlardan birinin bozulması dahi, doğal dengeyi bozacak ve canlılar için de yaşanmaz bir ortam oluşmasına sebep olacaktır. Önüne çıkan her şeyi yakan yıkan, mahveden, hiçbir değer tanımayan anlayışın bu gün dünyada yerinin olmadığı yeni yeni fark edilmeye başlanmıştır. Ormanlar elden çıkıyor, bütün dünya ülkeleri çölleşmeyle karşı karşıya kalıyor, Ozon tabakasında incelmeler ve delinmeler oluyor, yeraltı suları tükeniyor, hava ve su kirleniyor, denizler ve nehirler elden çıkıyor.

Bugün insanoğlunun yaşantısının ayrılmaz bir parçası olan çöpleri ya dağın başındaki ormana döküyor ya da göllere-nehirlere döküyoruz ya tabiatın her hangi bir noktasına bırakıyoruz. Arkamızı döndüğümüzde de onlardan kurtulduğumuzu sanıyoruz. Ama bunun, insanın gelecekte ki yaşantısını ne kadar derinden etkileyebileceğini, ne kadar ciddi sağlık ve çevre sorunlarının insanları tehdit eder hale gelmiş olduğunu yeni yeni görmeye başlıyoruz." - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement