Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Edirne'den Kısa Kısa

Uzunköprü'de Anadolu Öğretmen Lisesi, Fen Lisesi olacak.

24.06.2014 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uzunköprü'de hayırsever iş adamı Orhan Çetin tarafından yaptırılan Tev Orhan Çetin Anadolu Öğretmen Lisesi, Fen Lisesi'ne dönüştürülecek.

Okul Müdürü Adem Keke, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulun kapatılmasının söz konusu olmadığını, Türkiye genelindeki Anadolu öğretmen liselerinin adlarının değiştirilerek fen, sosyal bilimler ya da Anadolu Lisesi'ne dönüştürüldüğünü söyledi.

Konuya ilişkin hayırsever iş adamı Orhan Çetin ile de görüştüklerini belirten Keke, şöyle konuştu:

"Türkiye genelindeki çalışmalar devam ediyor. Biz de çalışma sürecinde öğrencilerimizin yüzde 70'lik bölümünün sayısal, yüzde 30'luk bölümünün de eşit ağırlık seviyesinde olduğunu gördük. Bu doğrultuda kararımızı fen lisesi olma yönünde kullandık. Durumu kaymakamımız Kemal Yıldız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Çakmak'la da paylaştık. Konuya ilişkin çalışmalar sürüyor."

Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısı

Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği  encümen üyeleri düzenlenen toplantıda köylere yapılacak yatırımlar görüştü.

Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, yaptığı yazılı açıklamada, düzenledikleri toplantıda, 2014 yılı Köydes Programında yer alan işlerin görüşüldüğünü belirtti.

Şükrüköy, Seydiköy ve Kadıköy'ün  yollarında kullanılmak üzere asfalt malzemesi alım işi ile bin  840 ton mıcır alımının karara bağlandığını aktaran Dınkırcı, köylerle ilgili yatırım devam ettiğini bildirdi.

- Yenikarpuzlu Beldesine tekstil atölyesi açılacak

Yenikarpuzlu Beldesi Belediye başkanı Ufuk Atalay, işsizliği önlemek için beldeye 300 kişilik tekstil atölyesinin açılması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçim döneminde verdiği sözleri yerine getirmek için çalıştığını, beldede en önemli sorunun işsizlik olduğunu vurguladı.

Beldeye tekstil atölyesi açmak için yapılan çalışmalarda artık sona geldiklerini ifade eden Atalay "Tekstil atölyesi açılması için geldiğimizi günden beri mücadele ediyoruz. Şu an son aşamaya gelindi. Daha önce irtibatımız olan bir firmaya beldede yer ayarlandı. Diğer prosedürler gerçekleştiriliyor.  Bu ay sonuna kadar eksikler tamamlanarak faaliyete geçmesini bekliyoruz" diye konuştu. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement