Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne\'den Kısa Kısa

Vali Şahin kurum ziyaretlerine devam ediyor.

13.07.2014 09:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Yurtdışı Türkleri ve Akraba Toplulukları Trakya Koordinatörlüğünü ziyaret etti.

Kurum ziyaretlerine devam eden Vali Şahin, Yurtdışı Türkleri ve Akraba Toplulukları Trakya Koordinatörlüğünü ziyaret ederek, personeliyle görüştü.

Yurtdışı Türkleri ve Türkleri ve Akraba Toplulukları Trakya Koordinatörü Fatih Ot ve personel ile bir süre görüşen Vali Şahin kurumun çalışmaları ve okumak üzere Edirne'ye gelen öğrenciler hakkında bilgiler aldı.

-Gümrükçüler iftarda buluştu

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü personeli iftar programı düzenledi

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın'ın evsahipliğinde bir otelde düzenlenen iftara, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi  Büyükelçi Murat Ahmet Yörük,  Kapıkule  ve Dereköy Mülki İdare  Amirleri  Edirne Vali Yardımcısı Nedim Özırmak ve Kırklareli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Lalapaşa Kaymakamı Mehmet Durgut, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı  Recep Zıpkınkurt, Kırklareli  Ticaret  ve Sanayi Odası  Başkanı  Ertuğrul  Ziya  Çetintaş,  Edirne  Ticaret  Müdürü Mustafa Kurt,  ETSO Meclis Başkanı Mehmet  Eren, Edirne Ticaret  Borsası  Meclis  Başkanı  Fedai Canım, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altınel ile  gümrük personeli katıldı.

Vali Şahin, iftarda yaptığı konuşmada, Trakya'da bulunan 6 gümrük kapısının Türkiye'nin Avrupa'ya açılan yüzü olduğunu  ve  düzenlenen  geleneksel iftar yemeğinin bu kapılarda görev yapan personelin moral motivasyonunu artıracağını söyledi.

Yalçın da da iftara katılanlara teşekkür ederek duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

-TEOG sınavı

Edirne Bahçeşehir Koleji Okul Müdürü Mahmut Boztürk, ilk defa 2013 – 2014 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlayan 8. Sınıf  Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavlarında Edirne Bahçeşehir Koleji öğrencilerinin başarılı olduklarını bildirdi.

Boztürk, yaptığı yazılı açıklamada, öğrencilerinin yakaladığı başarının aldında okulda uygulanan hazırlık çalışmalarının katkısının büyük olduğunu ifade etti.

Bahçeşehir Kolejleri'nin Türkiye genelinde  TEOG  sınavlarına verdiği önemin bir kısım ulusal basın yazarlarının da köşelerinde yer aldığını belirten Boztürk, şunları kaydetti:

"Sonuçların önemli olan bir yanı da okulumuz öğretmenlerinin verdiği notlar ile TEOG sonuçlarının parelel olmasıdır. Bu durum okulumuzun bu sınavlardaki farklılığını ortaya koymaktadır. Sınava giren 44 öğrencimiz Yerleştirme Esas Puanı (YEP) ortalaması 444.8212'dir, ilk 43 öğrencimizin YEP puanı ise 450,50 olup ilimizin en yüksek ortalamasını elde etmenin gururunu yaşıyoruz.

Aynı zamanda Türkiye %1 lik dilim içerisine giren 9 öğrencimiz de Edirnemize çok büyük bir başarı getirmişlerdir. Bu sınavlardaki başarılarımızdan dolayı başta sevgili öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz ve bizi her zaman destekleyen velilerimize teşekkür ediyoruz.  Bir dünya okulu olan Bahçeşehir Kolejlerinde bu başarıların artarak  devam edeceğine inanıyorum. Sınava giren tüm öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum."

-Milli Eğitim Danışma Komisyonu toplantısı yapıldı

İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu  toplantısı Halk Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda Vali Dursun Ali Şahin başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Duymaz, Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhammet Öztürk, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Öbek, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan,  İl Gençlik ve Spor Müdürü Serhat Ocak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu İl Genel Meclis Üyeleri, öğretmenler, eğitim sendikası temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşu ve mesleki teşekkül temsilcileri  katıldı.

Toplantıda Edirne'de eğitimin genel durumu,  yürütülen ve planlanan yerel ve A.B. Projeleri,eğitim öğretim hizmetlerinin il düzeyinde sürdürülmesinde karşılaşılan sorunlara yönelik sunulan talep ve öneriler değerlendirildi.

Vali Dursun Ali Şahin toplantıda yaptığı konuşmada, eğitimin önemini vurgulayarak Edirne eğitiminin kalitesinin artırılması için gerekli bütün çalışmaların yapılacağını ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan; İl genelinde yeni açılan ve yeni eğitim sistemine göre düzenlenen okullar, okul yapım-onarım işleri, özel eğitim hizmetleri, öğretmen ve personel bilgileri, yaygın eğitim faaliyetleri, okul öncesi eğitim, taşımalı eğitim sistemi, diğer eğitim-öğretim faaliyetleri ve proje çalışmaları hakkında bilgilendirme sunumu yaptı.

Kurul üyelerinin eğitim faaliyetleri ve uygulamalarına yönelik çeşitli öneri, eleştiri ve değerlendirmelerinden sonra toplantı son sona erdi.

-Tasarım atölyesi Halk Eğitime devredildi

ETUR bünyesinde yaklaşık 1 yıldan bu yana Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde faaliyet gösteren tasarım atölyesi alınan kararla Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat okuluna devredildi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin başkanlığında valilik toplantı salonunda gerçekleşen ETUR toplantısında tasarım atölyesi Halk Eğitim Merkezine devredildi. Toplantıda alınan karar ile T.Ü Güzel Sanatlar Fakültesinde faaliyetlerine devam edecek olan tasarım atölyesindeki çalışmalar Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu bünyesinde gerçekleştirilecek. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement