Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne\'den Kısa Kısa

Saadet Partisi'nden "bonzai" uyarısı.

14.07.2014 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi Keşan Başkan Yardımcısı Ahmet Köseler, son günlerde kullanımı artan bonzaiye karşı topyekun mücadele başlatılması gerektiğini bildirdi.

Köseler, yaptığı yazılı açıklamada, bonzainin 4 yıl önce ülkeye girdiğini ve son yıllarda kullanımının artmaya başladığını belirtti.

Sonu ölüme giden kötü alışkanlığa karşı toplumun çok dikkatli olması gerektiğini ifade eden Köseler, şunları kaydetti:

"Zararları saymakla bitirilemeyen bonzai, merdiven altlarında ucuz şekilde üretiliyor. Gençliğimizi tehdit, aileleri de tedirgin eden bonzai belasına karşı hükümetin acil önlemler alması gerekir. Bu konuda yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşlarına ve ebeveynlere büyük görev düşmektedir. Bu tehlike karşısında birlikte tedbirler alınmalı ve mücadele edilmelidir."

İTO, Edirne Gönüllüleri'ni ağırladı

Edirne Gönüllüleri 2. Yaz Okulu öğrencileri, İTO Başkanı İbrahim Çağlar ile bir araya geldi.

Edirne Gönüllüleri Derneği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çağlar, programda gençlerle sohbet etti. Dernek Koordinatörü Oğuz Köse, İTO Başkanı İbrahim Çağlar'a ilgisi dolayısıyla teşekkür etti.

Derneğin çalışmaları hakkında bilgi veren Köse, Yönetim Kurulu Başkanı Tuna Bekleviç öncülüğünde, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun desteğiyle bir araya geldiklerini ve Edirne'nin sürdürülebilir, ekonomik ve kültürel kalkınmasına katkı sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

Gelecek nesiller adına daha yaşanabilir, güzel ve kültürel anlamda adından sıkça söz ettiren bir Edirne hayal ettiklerini ifade eden Köse, şunları kaydetti:

"Bu bağlamda Edirne merkezi, ilçeleri ve 248 köyünde toplamda 80 bin kapı çalarak, Edirne için projelerimiz, hayallerimiz olduğunu anlattık. Edirne halkının teveccühüyle 8 ay gibi kısa sürede toplamda 30 bini aşkın fahri üyeye ulaştık. Bu hedeflere ulaşmamızda bizlere her zaman destek olan başta Sağlık Bakanımız  Mehmet Müezzinoğlu'na, Edirne Gönüllüleri Yönetim Kurulu Başkanımız Tuna Bekleviç'e ve bizleri bugün burada ağırlama nezaketi gösteren İTO Başkanımız İbrahim Çağlar'a teşekkürlerimi sunuyorum."

Program,  fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

TRT Arapça'da "Deva-i Misk" tanıtıldı

TRT Arapça kanalında, ramazan ayı boyunca kentlerin tanıtıldığı "Şehri Ramazan" programı, dün akşam yayınını Edirne'den gerçekleştirdi.

Programda, Edirne'nin camileri ve tarihi lezzetleri anlatıldı.

Arslanzade Şekerlemeleri Genel Müdürü Recep Dural'ın katıldığı programda, 41 baharatla yapılan Deva-i Misk helvası tanıtıldı.

Edirne saray tatlılarını dünyaya tanıttıklarını belirten Dural, helvanın yapılışı hakkında bilgi verdi. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement