Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne\'den Kısa Kısa

Şekerlemecilerde bayram mesaisi.

23.07.2014 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'nin tarihi damak tatlarından Kavala kurabiyesi ve badem ezmesine yoğun talep şekerlemecileri de mesaiye yöneltti.

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Koruma Derneği 2. Başkanı Arif Meriç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayrama günler kala meşhur şekerlemecilerin stoklarının tükendiğini söyledi.

Özellikle Ramazan bayramlarında Kavala kurabiyesi ve badem ezmesine yoğun talep olduğunu ifade eden Meriç, şunları kaydetti.

Ramazan bayramında badem ezmesine ve kavala kurabiyesine talep oluyor. Bunun sebebi de insanlar artık doğal ve sağlıklı tatlılar tüketmek istiyor. Bundan dolayı bizlere talep var. Badem ezmesinin ve kavala kurabiyesinin içerisinde hiçbir koruyucu madde yok. Ama günümüzde çikolatanın içerisinde bir çok katkı maddesi ve glikoz bulunmaktadır. Aynı zamanda çikolata günümüzde hem obezite sebebi hem de diş sağlığı ve beden sağlığı için zararlı.

Çikolatanın içerisinde uzun süre dayanması için gıda koruyucuları bulunmaktadır. Ayrıca bazı ucuz ve kalitesiz çikolatalar da glikoz, früktoz şurubu konularak yapılmaktadır. Avrupa'ya baktığımızda birçok kişinin sağlığında problem olduğunu görüyoruz. Ancak doğal olan özellikle tarihi lezzetlerden olan badem ezmesi ve kavala kurabiyesi tüketildiği zaman hem sağlıklı hem de doğaldır."

-Çeltik ekili alanlarda inceleme yapıldı

Uzunköprü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü ekipleri sağanak yağış sonrası zarar gören çeltik alanlarını inceledi.

Uzunköprü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Karahan, yaptığı yazılı açıklamada, talep edilmesi üzerine Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü uzmanlarının Ergene ovasında incelemede bulunduklarını belirtti.

Karahan, çeltik uzmanlarından Dr. Halil Sürek ve Dr. Sami Süren'in ilçe merkezi, Salarlı ve Kurtbey köylerinde yaptıkları incelemeleri rapor haline getireceklerini kaydetti. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement