Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne\'den Kısa Kısa

ETB'ye yeni mahsul ayçiçeği geldi.

09.08.2014 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Ticaret Borsasına (ETB) yeni mahsul ayçiçeğinin geldiği bildirildi.

Borsadan yapılan yazılı açıklamada, bu yılın hasat sezonunun ilk ürünü olan yeni mahsul ayçiçeğin satışa arz edilmek üzere ETB'ye geldiği belirtildi.

Tayakadın köyünden Engin Cumert'in getirdiği ürünü, borsa üyesi İdris Horoz'un sembolik fiyat üzerinden satın aldığı ifade edildi.

Açıklamada, yeni hasat sezonunun tüm üreticilere ve üyelere hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

-Pirincin KDV oranının indirilmesi isteği

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, pirinçte yüzde 8 olan KDV oranının yüzde 1'e indirilmesi gerektiğini söyledi.

Helvacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bulgur ve benzer ürünlerde KDV'nin yüzde 1 olduğunu hatırlattı. Edirne bölgesinin Türkiye'nin adeta çeltik ambarı olduğunu vurgulayan Helvacıoğlu, bu durumun pirince emsal olan ürünlerle haksız bir rekabet yarattığını ifade etti.

Pirinçte KDV oranının yüzde 1 olmasının ülke ve bölge ekonomisi açısından önem taşıdığını aktaran Helvacıoğlu, "Bu sorunumuz 5 yıldır hükümetimizin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin ve bölgedeki çeltik üreticilerimizin gündemindedir. Bu önemli  sorunun çözülmesini camia olarak talep etmekteyiz" diye konuştu. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement