Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Edirne'den Kısa Kısa

Minik öğrencilerden Edirne Belediye Başkanı Gürkan'a ziyaret.

07.11.2014 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Bahçeşehir Koleji'nin minik öğrencileri, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı ziyaret etti.

Gürkan, ziyarette yaptığı konuşmada, minik öğrencilerin ziyaretinden mutluluk duyduğunu söyledi. Öğrencilerin toplumun geleceği olduğunu belirten Gürkan, çocukların sorularını da yanıtladı.

Öğrenciler, Edirne Belediye binasının içerisinde yer alan Atatürk Odası'nı da gezdi.

-"Üç Sergi İçinde Tunca sergisi" açıldı

Bulgaristan Yambol ve Edirne belediyeleri kültürel işbirliği projesi kapsamında, Trakya Birlik Genel Müdürlüğü Sergi Salonunda, "Üç Sergi İçinde Tunca" konulu resim sergisi açıldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, serginin açılışında yaptığı konuşmada, kentteki kültürel faaliyetlere önem verdiklerini söyledi.

Yambol'un kardeş şehir olduğunu ifade eden Gürkan, şöyle konuştu:

"Yambol ile gerçekleştirdiğimiz bu proje, önümüzdeki dönemde iki belediye arasında farklı alanlarda gerçekleştirilecek işbirliklerinin bir örneğidir. Ortak projelerimiz devam edecek. Bu sergi iki belediye olarak, dostluğumuzun gelişmesi anlamında önemli ve sanatsal anlamda da çok değerli. Tüm sanatseverleri sergiyi gezmelerini tavsiye ediyorum."

Sergiye, Türk ve Bulgar ressamlar, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve sanatseverler katıldı.

Sergi, 20 Kasım'a kadar gezilebilecek.

Edirne Belediye Başkanı Gürkan'a ziyaret

Edirne Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu eğitmeni Gürkan Güzelharcan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı ziyaret etti.

Güzelharcan, ziyarette yaptığı konuşmada, Eskişehir 2. Halk Oyunları Festivali'nde ekiplerinin güzel bir performans sergilediğini söyledi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in kendilerine teşekkür plaketi verdiğini ifade eden Güzelharcan, Gürkan'a festivale ilişkin bilgi verdi.

Gürkan da halk oyunları ekibiyle gurur duyduğunu söyledi. - Edirne

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement