Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne\'den Kısa Kısa

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne dahil olan Edirne Selimiye Cami Külliyesi'nin durumu değerlendirildi.

11.11.2014 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne dahil olan Edirne Selimiye Cami Külliyesi'nin durumu değerlendirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, UNESCO Dünya Mirası Alan Yönetimi Başkanlığınca, Edirne Selimiye Cami Külliyesi Yönetim Planı Projeleri Durum Değerlendirme toplantısı, Hafız Ağa Konağında yapıldı.

Yemiş Kapanı Hanı kazısının ardından meydanda yapılabilecek düzenlemelerin neler olabileceğinin konuşulduğu toplantıya, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, kültür, emniyet, kütüphane, vakıflar ve UNESCO müdürlüklerinden yetkililer ile bazı fotoğraf sanatçıları katıldı.

Keşan DOÇEK doğa için yürüdü ve pedal çevirdi

Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK) doğa için yürüdü ve pedal çevirdi.

DOÇEK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, ekip " Türkiye'de Pedal Basmadık Patika Kalmayacak" başlığı altında düzenlenen bisiklet faaliyetinde Lapseki'nin Dumanlı Dağları'nda pedal çevirdi.

Ekip ayrıca Dişbudak köyü civarında da doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Ekip üyeleri yürüyüş sırasında mola verdiklerinde şiir ve kitap da okudu.

Dernek Başkanı Hakan Eşme, haftanın her günü etkinlik düzenlediklerini belirtti. Eşme, doğa sporlarının bölgede tanınması ve yaygınlaşması için çaba harcadıklarını kaydetti.

10 Kasım Atatürk'ü Anma Güz Kupası Tenis Turnuvası

Edirne'de, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Güz Kupası Tenis Turnuvası düzenlendi.

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şükrüpaşa Tenis Kortunda düzenlenen turnuvada 8 - 10 yaş arasında 54 sporcu karşılaştı.

Kırklareli ve Lüleburgaz'dan da sporcuların katıldığı müsabakaları, sporcuların aileleri de izledi.

Dereceye giren sporcular ödüllendirildi.

-Madde bağımlılığında farkındalık toplantısı düzenlendi

Edirne'de, madde bağımlılığında farkındalık toplantısı düzenlendi.

Edirne Emniyet Müdürlüğünde görevli memur Hatice Barışık Demir, kentteki bir restoranda düzenlenen toplantıda, gençlerin kandırılarak madde bağımlılığının ağına düşürüldüğünü söyledi.

Madde bağımlılığının sosyal, aile, okul ve arkadaşlık ilişkileri ile kişinin sağlığını ciddi derecede etkilediğini anlatan Demir, "Aileler ve öğretmenler öğrencilerinin durumuyla ilgilenmeli ve dikkatli olmalıdır" dedi.

Toplantıya, öğrenci ve veliler katıldı.

-Saadet Partisi'nin Lalapaşa Kongresi

Saadet Partisi'nin Lalapaşa Kongresi yapıldı.

Partiden yapılan yazılı açıklamaya göre, kongre sonucu Sedat Koşer Saadet Partisi Lalapaşa İlçe Başkanlığına seçildi.

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, kongredeki konuşmasında, ilçedeki çimento fabrikasının önemli bir tesis olduğunu söyledi.

Tesisin milli görüşün ülkeye kazandırmayı hedeflediği 200 büyük sanayi tesisinden biri olduğunu belirten Demirkıran, şöyle konuştu:

"Lalapaşa çimento fabrikası satıldı da ne oldu. Koca fabrika 36 saatte ödenen faize yetti. 36 yıllık fabrika, 36 saatte buhar oldu, gitti. Petkim, Telekom, Tüpraş, Tekel, Seka, Tümosan, Sümerbank, Etibank, Erdemir, şeker fabrikaları ve 200 kadar çok kıymetli tesis nasıl faiz havuzuna düşüp elden çıktıysa Lalapaşa çimento fabrikası da aynı akıbete uğramıştır." - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement