Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Koruma Derneği engelli öğrencilere kurabiye ve tava ciğeri ikram etti.

03.12.2014 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Koruma Derneği engelli öğrencilere kurabiye ve tava ciğeri ikram etti.

Dernek Başkanı Bahri Dinar ve başkan yardımcısı  Arif Meriç Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Edirne Özel Eğitim Uygulama Merkezi'ndeki öğrencilere kallavi kurabiyesi ve ciğer ikramında bulundu.

Meriç, burada yaptığı konuşmada sık sık merkezi ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldiklerini söyledi.

Herkesin bir engelli adayı olduğunu belirten Meriç, "Bu dünya misafirhanesinde bu kardeşlerimizi lafta değil gönül de başımızın tacı yapmalıyız. Bu vesileyle engelliler gününde ben bir Edirneli şekerlemeci olarak kallavi kurabiyemizi kardeşlerimizle paylaştık ve günleri kutladık" diye konuştu.

Dinar ise öğrencilerin kendilerini görünce mutlu olduğunu ve ikram edilen ürünleri afiyetle yediğini kaydetti.

-ETSO'dan, SGK İl Müdürü'ne ziyaret

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve beraberindekiler SGK İl Müdürü Hayrettin Karbuz'u ziyaret etti.

Karbuz, ziyarette, özellikle meslek odaları gibi sivil toplum örgütleriyle işbirliği içinde çalışmanın kurumları için çok önemli olduğunu belirtti.

İl müdürlüğü olarak, yapılandırmada borcu olan sigortalıların, bu yapılandırmadan yaralanmalarını sağlamak için  bilgilendirme yaptıklarını anlatan Karbuz,"Kanunda öngörülen başvuru ve ilk taksit ödeme sürelerinin 1 ay uzatıldı. Vatandaşlar söz konusu borçları için başvuruları 31 Aralık tarihine kadar yapabilecekler' diye konuştu.

Zıpkınkurt da Karbuz'a çalışmalarında başarılar diledi.

-Saadet Partisi'nden engelli öğrencilere ziyaret

Saadet Partisi Kadın Kolları üyeleri Dünya Engelliler Günü dolayısıyla okulları ziyaret etti.

Parti üyeleri, Şehit Ayhan Tunca İşitme Engelliler Okulu ile Faika, Raika, Şaika Erkurt kardeşler ilköğretim okulundaki öğrencilerle bir araya geldi.

Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Güler İriş, burada yaptığı konuşmada, herkesin bir engelli adayı olduğunu söyledi.

Engelli çocukların yanında olmak istediklerini anlatan İriş, şunları kaydetti:

"Devlet milletin hizmetkarıdır. Her şey insan içindir. Milletin mutluluğu ve refahı için başta ekonomik problemler olmak üzere sosyal, kültürel, eğitim ve istihdam konularındaki problemler kalıcı çözümlere kavuşturulmalı, devletin şefkat ve merhamet şemsiyesi açılmalıdır. Engellilerimizin insanca yaşama şartlarına kavuşturulması, engellilerin ihtiyaç duyduğu her türlü alet ve gereç külfetsiz bir şekilde temin edilmelidir."

-Dünya Engelliler Günü

Diyanet-Sen Edirne Şubesi Başkanı Mahmut Eroğlu, son yıllarda engelliler için hassas çalışmalar yapıldığını bildirdi.

Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, engelin sadece fiziki olmadığını belirtti. Her insanın bir engelli adayı olduğunu aktaran Eroğlu, şunları kaydetti:

"İnsanların değerini yaşadığı ve yaşattığı tavır ve davranışlar şekillendirir. Bunun için engelli olmak gerekli değildir. Ülkemizde engelliler için son yıllarda hassas çalışmalar yapılırken, toplu taşıma, kaldırımlar, hastahaneler, okullar, ibadethanelerde engelli kardeşlerimize uygun bir mimari anlayışın yeteri kadar olmaması bizi kaygılandırmaktadır." - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement