Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne\'den Kısa Kısa

Otobüs sayısı arttırıldı.

12.12.2014 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ETUS 3A, otogar, Yıldırım, Yeniimaret ve Sarayiçi yerleşke hattında otobüs sayısının arttırıldığı bildirildi.

Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Edirne Belediyesi Meclisinin 3 Aralık'ta aldığı kararla 3A hattında çalışan araç sayısının 8'den 12'ye çıkarıldığı belirtildi.

Düzenlemenin, muhtelif tarihlerde mahalle muhtarları, okul müdürleri ve vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine yapıldığı ifade edilen açıklamada, vatandaşların talebi doğrultusunda diğer hatlarda da düzenleme yapılabileceği vurgulandı.

Osmanlıca'nın liselerde seçmeli ders olması tartışmaları

Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alpaslan Cankaloğlu, bir milletin geçmişini silebilmek ve hafızasını kaybettirmenin yollarından birinin de dilini yok etmek olduğunu belirtti.

Cankaloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Osmanlıca üzerinde kutuplaşmanın saçma olduğunu belirtti.

İngilizce gibi Türkiye ile alakası olmayan dillerin zorunlu ders olarak okutulurken Osmanlıca Türkçe'sinin ders olarak okutulmasının kimseye bir şey kaybettirmeyeceğini aktaran Cankaloğlu, şunları kaydetti:

"Osmanlıca nihayetinde bu topraklarda ve bugün 30'u aşkın devletin topraklarında hüküm süren tarihin en büyük devletlerinden biri olan Osmanlı'nın dili olan Türkçe'dir. Osmanlı Türkçe'si ile yazılmış edebi eserler, kitabeler ve vesikalar bizim medeniyet mirasımızdır. Geçmiş kültür mirasımızın yeni nesillerce aracısız aktarılma düşüncesi ile muhakkak surette müfredata konması ideal planda çok doğru ancak biz eğer Osmanlı dönemi Türkçe'si öğreteceksek işimiz basit değildir, zor hem de çok zordur. Uygulama aşamasına geldiğinde bir dizi zorluk ve mesele ortaya çıkabilir."

Demokrat Parti'de görev değişimi

Demokrat Parti'de (DP) merkez ilçe teşkilatının yeniden oluşturulacağı bildirildi.

DP Edirne İl Başkanı Doğan Yakar, yaptığı yazılı açıklamada, Demokrat Parti Genel Merkez Başkanlık Divanı'nın 09 Aralık'ta gerçekleştirilen toplantıda, DP Edirne Merkez İlçe Başkanı Burhanettin Baltalı ve yönetimini görevden almaya karar verdiğini belirtti.

Yakar, merkez teşkilatını yeniden oluşturmak üzere Göksel Metin'e görev verildiği kaydetti. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement