Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Edirne'den Kısa Kısa

Kırkpınar Alanı Rekreasyon Projesi'ne ilişkin rapor il genel meclisine sunuldu.

06.06.2015 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırkpınar Alanı Rekreasyon Projesi'ne ilişkin rapor il genel meclisine sunuldu.

Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Geçmiş, Edirne İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantısında yaptığı konuşmada, projeye ilişkin Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ile Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın detaylı şekilde görüştüğünü söyledi.

Kırkpınar Alanı Rekreasyon Projesi'nin kent için büyük bir kazanım olduğunu belirten Geçmiş, şunları kaydetti:

"Projeyi Edirne İl Özel İdaresi, Edirne Belediyesi ve Trakya Kalkınma Ajansı ortaklaşa gerçekleştirecek. Bu proje Edirne'ye nefes aldıracak bir proje. Maliyeti toplam 6 milyon 500 bin lira. Bu bedelin 4 milyon 750 bin lirasını Trakya Kalkınma Ajansı'ndan hibe olarak alacağız. Geri kalan 1 milyon 750 bin lirayı Edirne Belediyesi ile 875'er bin lira olmak üzere eşit olarak ödeyeceğiz. Proje, Sarayiçi diye adlandırdığımız bölgeyi canlandıracak."

- İpsala'nın Turpçular köyünde muhtarlık seçimi

Turpçular köyünde muhtarlık seçimi yapılacak.

Alınan bilgiye göre, yerel seçimlerde seçilen muhtar Hüseyin Batur kesinleşmiş mahkumiyet cezası nedeniyle görevden alındı.

Köyün muhtarlığını yaklaşık bir yıldır aza Ferhat Şenkal yürütüyordu. İki adayın yarışacağı muhtarlık seçimi yarın yapılacak.

- Yenikarpuzlu'da bisiklet etkinliği düzenlendi

Yenikarpuzlu Spor Kulübü ile Yenikarpuzlu Belediyesi organizasyonu ile bisiklet turu etkinliği gerçekleştirildi.

Belediye önünden etkinlik kapsamında hareket eden 150 bisikletli, Baraj Parkı'na kadar pedal çevirdi.

Belediye başkanı Ufuk Atalay, etkinliğin ardından yaptığı konuşmada, etkinliğin gelenekselleşeceğini söyledi. Bisiklet kullanımını artırmak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini anlatan Atalay, "Etkinliğimizde eksikliklerimiz olabilir. Ama ileri ki yıllarda etkinliğimizde aksilik yaşanmaması için tüm gücümüzle gayret göstereceğiz. Etkinliğimize yaklaşık 150 çocuk bisikletçimiz katıldı" diye konuştu.

-Ayçiçekte hastalık uyarısı

İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan, Trakya'da ayçiçek yapraklarını yiyen böcek hastalığına karşı önlem alınması gerektiğini bildirdi.

Darcan, yaptığı yazılı açıklamada, çiftçilerin bir an önce ayçiçek hastalığına karşı önlem alması gerektiğini belirtti. Hastalığın özellikle İpsala ve çevresinde görüldüğünü aktaran Darcan, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz hafta bölgemizde yağan yağmurların üzerine çiftçilerimizin uyarısıyla ziraat mühendisi danışmanlarımızın incelemesi sonucunda anladık ki yapraklarda halk dilinde yeşil kurt veya tırtıl denilen bir haşere var. Bu haşere ayçiçek yapraklarını yiyerek zarar veriyor. Yaprakları yenen ürünler foto sentez yapamadığından dolayı düzgün bir gelişme yapmaz. İklimsel bir problemdir. Çiftçilerimiz bir an önce tarım danışmanlarına başvurmalıdır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement