Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, Ramazan Bayramı'nda turist yoğunluğu beklediklerini bildirdi.

07.07.2015 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, Ramazan Bayramı'nda turist yoğunluğu beklediklerini bildirdi.

Dinar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent esnafının bayramı beklediğini söyledi. Ramazan ayının ilk günlerinin durgun geçtiğini ancak ayın ortasından itibaren hareketlilik başladığını aktaran Dinar, şöyle devam etti:

"Şu an için biz esnafların beklentisini karşılayacak bir turist potansiyeli yok. Kentimize turist kafileleri geliyor ama biz ramazanın sonuna doğru ve bayramda yoğunluk olacağını tahmin ediyoruz. Geçen yıl bayramda çok güzel işler yapmıştık. Şimdi gurbetçi sezonu da başladı. Edirne'den yurda giriş yapan gurbetçilerimizi en az bir gün kentimizde konaklatmalıyız. Bu şekilde kent ekonomisine daha çok katkıları olur. Yunanistan'da yaşanan ekonomik kriz Edirne'yi de etkiledi. Umarım komşumuz bu sorunu kısa sürede çözer."

-"Seçilen tohum, verim ve kaliteyi etkiliyor"

Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı Erdal Akgün, buğday ekiminde seçilen tohumun verim ve kaliteyi etkilediğini bildirdi.

Akgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, buğday hasadının büyük bir kısmının tamamlandığını belirtti.

Çiftçilere yönelik eğitimler düzenleyeceklerini aktaran Akgün, "Yaptığımız tüm gözlemlerde tohumun ve tohumluk seçiminin ne kadar önemli olduğunu çok iyi anladık. Borsadaki satışların hızının kesilmesiyle birlikte oda olarak borsa, tüccar, çiftçi ve un sanayicisinin katılımıyla bir toplantı düzenleyeceğiz" diye konuştu.

-"Yunanistan'daki ekonomik kriz"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Yunanistan'daki ekonomik krizin Edirne'yi etkilediğini savundu.

Gürkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hafta sonları Yunanistan'dan Edirne'ye yüzlerce araç geldiğini hatırlattı.

Ekonomik kriz nedeniyle son bir ayda Yunanistan'dan gelen turist sayısının azaldığını aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

"Yüzde 62'ye yakın 'hayır' oyu çıktı. Yani Çipras'ın istediği gibi çıktı sonuçlar. Pazarlık masasına oturacaklar ama biz Yunan halkının bu kararına saygı duyuyoruz. Her halk kendi kaderini tayin hakkına sahip ve yaşadığı ülkeyle ilgili söz hakkı var. Ama tabi ortada farklı bir gerçekte var siz vakti zamanında birilerinden krediler almışsınız şimdi de diyorsunuz ki ben bu kredileri aldığım zamanki şartlara göre değil kendi şartlarıma göre ödemek istiyorum. Bu nasıl olacak? Kredi verenler, kreditörler bunu kabul edecek mi? Bu anlamda Yunanistan'ın işi gerçekten çok zor. Yani hiçbir ülkenin başına gelmesini arzu etmeyeceğimiz bir pozisyondalar."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement